Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

"Έμφραγμα" στο συμβούλιο για την υπόθεση Φωτίου

Μεταμεσονύχτιο «έμφραγμα» στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, καθώς η πρόταση της διοίκησης για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της «Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού», Πέτρου Φωτίου, έλαβε μόνο 16 ψήφους, αντί της απόλυτης πλειοψηφίας των 17 ψήφων που απαιτούνταν για την έγκρισή της. Κατόπιν αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος παραμένει στη θέση του μέχρι τη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου στην ΤΕΘ, ενώ η παράταξη της πλειοψηφίας δέχεται πλήγμα στο γόητρό της.
Στην αρχή της συζήτησης διαβάστηκε επιστολή του κ.Φωτίου, ενώ αμέσως μετά η πρόεδρος της ΤΕΘ, δημοτική σύμβουλος  κ.Ευαγγελία Φαρίνη δήλωσε ότι η αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου δεν αφορά την οικονομική διαχείριση, αλλά την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Οι επιλογές και οι ενέργειές του δεν βοηθούσαν την εταιρία. «Μου είπε να μην ασχολούμαι με την ΤΕΘ αλλά μόνο με τη δουλειά μου και να γράψω κανένα Άρλεκιν. Μόνο που δεν μου υπέδειξε να βάλω ποδιά και να πάω στην κουζίνα μου», είπε. Πάντως παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της που λόγω του καλοκαιριού, καθυστέρησε επί 6 μήνες να συνεδριάσει το δ.σ. της επιχείρησης.
Το θέμα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσπαθεί να αποπέμψει τον κ. Φωτίου για πολιτικούς λόγους. «Τον αποκεφαλίζεται επειδή είναι κουμπάρος του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε. Είναι ντροπή να πετάτε λάσπη σε έναν άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά
Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της ΤΕΘ κ.Αντ. Ζαβέρκος μίλησε για «καραμπινάτη παρανομία» και ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπέβαλε πρόταση μομφής κατά της κ.Φαρίνη, επειδή στις 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα ο ισολογισμός της επιχείρησης χωρίς προηγουμένως να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο.
Απαντώντας η κ. Φαρίνη είπε ότι δεν έδωσε δείγματα απαξίωσης του δ.σ. και ότι όντως δημοσιεύθηκε ο ισολογισμός «επειδή εμπιστεύθηκα δύο ανθρώπους, τον λογιστή και τον διευθύνοντα σύμβουλο που πίεζαν για τη δημοσίευση ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κ.Στεφανίδης χαρακτήρισε ως άδικη ενέργεια την απομάκρυνση του κ.Φωτίου και ρώτησε τη διοίκηση: «Τώρα θυμηθήκατε τις διαφωνίες του με την πρόεδρο», υπονοώντας την δική του ανεξαρτητοποίηση. Για να πάρει την απάντηση της κ.Φαρίνη ότι «εσείς κ. Στεφανίδη δεν έπρεπε να το λέτε αυτό, καθώς εδώ και καιρό, πριν την ανεξαρτητοποίησή σας, είχα ενημερώσει για το πρόβλημα».
Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» κ. Νίκος Παράσχου υπογράμμισε ότι κακώς κατηγορείται μία δημοτική σύμβουλος, η κ.Φαρίνη, η οποία προσφέρει ότι και όσο μπορεί καλύτερα για το Δήμο. Κατέθεσε δε και την εντύπωση που αποκόμισε παρακολουθώντας την τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΘ: «Είδα εκεί 4-5 άτομα να επιτίθενται φραστικά στην πρόεδρο. Τι πρέπει να γίνει; Να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;».
Ο αντιδήμαρχος κ. Κωστής Κούτουκας επισήμανε ότι στην αίθουσα είχε στηθεί ένα ιδιότυπο… «λαϊκό δικαστήριο». Όπως υπογράμμισε, κανείς από τη διοίκηση δεν άφησε κάποιο στίγμα κατά του κ. Φωτίου, ούτε αμφισβήτησε την ακεραιότητά του, αλλά όλα γίνονται για να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία της ΤΕΘ. Ενώ και ο κ.Γιάννης Τσακμάκας παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καμιά μομφή κατά Φωτίου από την παράταξη της πλειοψηφίας. «Δεν ξέρω γιατί βγήκαν αυτά τα περί «κλέφτη», που δεν βγήκαν από δικά μας χείλη αλλά από την απέναντι πλευρά», ανέφερε.
Τελικά, όπως προαναφέραμε η πρόταση της διοίκησης για την αντικατάσταση του κ. Φωτίου από την κυρία Ουρανία Χαλβατζέλη πήρε μόνο 16 ψήφους και ουσιαστικά απορρίφθηκε, σε αντίθεση με την κ.Κυριακή Καζουλίδου η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα στη θέση του παραιτηθέντος κ. Γιώργου Λαζαρίδη.
Σε ερώτηση προς παράγοντα της διοίκησης για το τι πρόκειται να γίνει στην ΤΕΘ μετά το αποτέλεσμα αυτό, δόθηκε η απάντηση ότι θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί το δυνατόν συντομότερα ο διαχειριστικός έλεγχος στην επιχείρηση, ώστε αμέσως μετά να υποβάλει την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δημόσια δεσμεύθηκε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.