Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απένταρος ο αποστολέας επιταγής 1 δις στην Καλαμαριά


Απένταρος, όμως καλόψυχος αν και με ψυχολογικά προβλήματα, είναι ο ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος φέρεται να έστειλε την επιταγή ύψους … ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων(!) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, και όχι μόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα ο Βασίλειος Βασιλειάδης, ηλικίας άνω των εβδομήντα ετών, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη. Όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» αναγνώστες με τους οποίους επικοινώνησε, ο εν λόγω ομογενής ήταν επιχειρηματίας, είχε οικογένεια και παιδιά, αλλά μετά το διαζύγιό του υπέστη ψυχικό κλονισμό και είχε νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του.
Επίσης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) επεσήμανε ότι όταν έλαβαν την πρώτη επιταγή από τον εν λόγω ομογενή και είδαν το τεράστιο ποσό, επικοινώνησαν με την τράπεζα για να μάθουν εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα. Όταν έμαθαν την αλήθεια αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και μάλιστα σε βάθος την υπόθεση.
«Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη», τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.