Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη


Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που συνελήφθη το πρωί σε φιλικό σπίτι, στη Δροσιά Αττικής. Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί  ο δημοσιογράφος έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι Ποντου 16 στη Δροσιά. Απ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοί. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιάδες».

Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό Hot Doc ονομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε στις 11 το πρωί στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.
«Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, συμπληρώνοντας: «συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.