Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Καπνίζει ακόμη η παράνομη χωματερή με νέα ογκώδη


Μία σχεδόν εβδομάδα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην παράνομη χωματερή η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, κι΄ ακόμη σε κάποια η φωτιά αργοκαίει και βγαίνουν καπνοί, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες μας.

Η πυρκαγιά στον παράνομο σκουπιδότοπο προκάλεσε, όπως είναι γνωστό και ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα, καθώς επί 36 και πλέον ώρες, το μαύρο τοξικό σύννεφο, που έβγαινε από τα πλαστικά, τα νάιλον και τα άλλα ογκώδη που καίγονταν, είχε απλωθεί σε ολόκληρη τη Νέα Μηχανιώνα αλλά και ευρύτερα, φτάνοντας μέχρι την Κερασιά, την Αγία Τριάδα και την Επανομή, ανάλογα με τη φορά του πνέοντος ανέμου.  
Βέβαια, ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών που υπήρχαν εκεί έχει καεί. Όμως τις τελευταίες ημέρες κάποιοι ασυνείδητοι έριξαν σε παρακείμενο σημείο και νέες ποσότητες ογκωδών αντικειμένων, με συνέπεια να αρχίσει εκ νέου ο ίδιος φαύλος κύκλος με την παράνομη χωματερή. Γιαυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν από τη δημοτική αρχή μέτρα για τη φύλαξη του χώρου, με την ενεργό συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία είναι απούσα από την περιοχή, αλλά και τη συνεργασία με την αστυνομία. Προκειμένου να μην επιτραπεί η εκ νέου δημιουργία της παράνομης χωματερής.
Περισσότερα για το θέμα αυτό διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.