Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αποκλεισμός της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας από εργαζόμενους

Συμβολικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοί της, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Έφη Παπαλεξίου, "η μεταφορά αυτή προβλεπόταν από τον 'Καλλικράτη' από το 2010, ωστόσο σήμερα γίνεται ξαφνικά χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών που είναι και η βασική προϋπόθεση για την ομαλή μισθοδοσία των υπαλλήλων".
Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, από το 2010 μέχρι σήμερα, οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και τα αντίστοιχα κονδύλια δεν καταβάλλονται σε τακτική βάση. "Ζητούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα" προσθέτει.
Την 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος και υποστηρίζουν οι κλαδικές ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.