Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία της ΡΕΚΚ για τα ΜΑΤ στην αγορά χωρίς μεσάζοντες

Τη διαμαρτυρία της, εκφράζει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς για την ματαίωση της «Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες», την περασμένη Κυριακή στη Νέα Κρήνη, με την επέμβαση των ΜΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο,  προωθώντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση, την οποία η ίδια –προς τιμήν της είχε εξαγγείλει στο παρελθόν - αλλά εκκρεμεί από πολύ καιρό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΡΕΚΚ:
«Ενώ στην καρδιά της Καλαμαριάς (πρ. Στρατόπεδο Κόδρα) «ζεί και βασιλεύει» ένα άθλιο, παράνομο κυνοκομείο, ενώ διεξάγονταν μές σε αυτό ανενόχλητα για περισσότερους από έξι μήνες «ανασκαφές» με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων, ενώ άθλια παραπήγματα  «ξεφυτρώνουν» στο χώρο και άγνωστα άτομα έχουν εγκατασταθεί σε διατηρητέα κτήρια και διενεργώντας διαλογή μεταλλικών αντικειμένων από απορρίμματα,  ενώ τα «μπάζα» απλώνονται σε δημόσιους χώρους , οι αρχές εντόπισαν τον υπ΄ αριθμό ένα δημόσιο κίνδυνο ,  τους «παραγωγούς-πωλητές των αγορών χωρίς μεσάζοντες»!!!.
Ένα εξώδικο μίας επαγγελματικής Ομοσπονδίας ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούν τα ΜΑΤ και να ματαιώσουν την «Αγορά χωρίς Μεσάζοντες» στην περιοχή Καπναποθήκες της Καλαμαριάς, όταν σωρεία καταγγελιών και διαμαρτυριών φτάνουν στις αρχές για όλα τα άλλα και εκείνες αδρανούν!
Η ΡΕΚΚ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την ματαίωση της «Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες» και καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο προωθώντας ΑΜΕΣΑ νομοθετική ρύθμιση, την οποία η ίδια –προς τιμήν είχε εξαγγείλει στο παρελθόν - αλλά εκκρεμεί από πολύ καιρό.
Υπενθυμίζουμε ότι η διάθεση προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η ΡΕΚΚ ήδη ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες απευθυνόμενη σε κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.