Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και άδειες λόγω εορτών

Επιστρέφονται από σήμερα Σάββατο, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αυτή αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες (18 Δεκεμβρίου 2015). Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.