Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Συμπολιτεία»: Σε μάστιγα εξελίσσεται το ανεξέλεγκτο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Θερμαϊκού

Το τεράστιο πρόβλημα με τις αγέλες των αδέσποτων που έχουν κατακλύσει δρόμους, πλατείες και πάρκα στην περιοχή, επαναφέρει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού η «Συμπολιτεία». Και για να επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος, αναφέρει ότι μόνο σε μία ημέρα, παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας τρεις πολίτες με δαγκώματα σκύλων.

Με την ίδια ερώτηση η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επαναφέρει το αίτημα της αποχώρησης του δήμου Θερμαϊκού από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, στο οποίο καταβάλει ετησίως πάνω από 110.000 ευρώ και τη δημιουργία δημοτικής υπηρεσίας περίθαλψης των αδέσποτων ζώων με πολύ λιγότερα χρήματα.
Αναλυτικά η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα αδέσποτα έχει ως εξής:

                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ
Τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Σε μάστιγα, εξελίσσεται στην περιοχή μας το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, ένα ζήτημα που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τεράστιες συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού.
Ήδη, όπως αναφέρουν γιατροί του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, σε μία μόνο ημέρα εμφανίστηκαν εκεί για τις πρώτες βοήθειες τουλάχιστον τρεις συνδημότες μας με δαγκώματα μετά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων κατά ανυποψίαστων πολιτών.
Όπως διαπιστώνουν καθημερινά οι δημότες του Θερμαϊκού, η περιοχή μας έχει κατακλυστεί από αγέλες αδέσποτων, ενώ την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) στον οποίο μετέχουμε μαζί με τους δήμους Θέρμης και Καλαμαριάς, παρά το γεγονός ότι τον χρυσοπληρώνουμε, κάνει ελάχιστα για τον περιορισμό των αδέσποτων και την αποτροπή της αναπαραγωγής τους.
Και βέβαια, όπως κατ’ επανάληψη αναφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, αντί των 110.000 ευρώ που εισέπραξε φέτος το 2015 ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ από το δήμο Θερμαϊκού, θα μπορούσε να δημιουργήσει δική του υπηρεσία περίθαλψης των αδέσποτων, με τα μισά περίπου χρήματα, ακολουθώντας  το δρόμο που επέλεξε προ καιρού ο δήμος Πυλαίας-Πανοράματος, οποίος, αποχωρώντας από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, λειτουργεί αυτοτελώς δικό του κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων. 
Θεωρούμε κύριε δήμαρχε απαράδεκτο το γεγονός να καταβάλει ο δήμος μας στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, το ποσό των 2,20 ευρώ για κάθε κάτοικο του Θερμαϊκού, και συνολικά 110.580,80 ευρώ ετησίως, καθώς με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να περιθάλπουμε μόνοι μας, σαν δήμος Θερμαϊκού, τα αδέσποτα ζώα, συμβάλλοντας στον περιορισμό και την αποτροπή της αναπαραγωγής τους, με τη λειτουργία ενός δικού μας αυτοτελούς κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων.
Με βάση όλα αυτά, ζητούμε να έλθει το θέμα αμέσως για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο και από τον πρόεδρο του σώματος να το θέσει ως έκτακτο στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., προκειμένου να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την περιφρούρηση της υγείας των συνδημοτών μας αλλά και την αποτροπή της άθλιας εικόνας με τις αγέλες των αδέσποτων να περιφέρονται στους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και κάθε ακάλυπτο χώρο.

                                                                        Περαία 14 Δεκεμβρίου 2014
                                                                       
Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
Σπύρος Κουζινόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.