Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ανασφαλείς οι Έλληνες για το μέλλον των παιδιών τους

Aνασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους εν αναμονή του νέου έτους, δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες που αισθάνονται εξαντλημένοι από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης,  όπως προκύπτει από το "Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016" της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

 Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο Βαρόμετρο, στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), ο μέσος όρος των απαντήσεων στο βαρόμετρο είναι στο 7,3, ενώ οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.
Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2, ενώ στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. Αντίστοιχα, υψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, ή της επιχείρησής τους, με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία "εξτρεμιστικά στοιχεία".
Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του "Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016" βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους, με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους, με 5,8.
Τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview" πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.