Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

H «κοινωνική πολιτική» Μαυρομάτη: Πετσόκοψε την επιχορήγηση στη ΔΗΚΕΘ στις 300.000 ευρώ!

Έναντι 500.000 φέτος και 700.000 ευρώ το 2014
Την ώρα που διατείνεται η διοίκηση Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού ότι ασκεί «κοινωνική πολιτική» και την ώρα που ξοδεύει χρήματα δεξιά και αριστερά για την προβολή του δημάρχου και τη διαφήμιση του ανύπαρκτου «έργου» του, την ίδια ώρα πετσοκόβει τα κονδύλια προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), η ενίσχυση της οποίας αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας.

Και όμως, όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης (Θερμαγικός), Χρήστος Βογιατζής, η ΔΗΚΕΘ που είχε χρηματοδοτηθεί από το Δήμο το 2014 με το ποσό των 700.000 ευρώ, είδε να μειώνεται η επιχορήγηση το 2015 στις 500.000 ευρώ, ενώ το 2016, θα πέσει αυτή στα τάρταρα, καθώς θα διατεθούν από τη δημοτική αρχή μόλις 300.000 ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα προϋπολογιζόμενα έσοδα της ΔΗΕΚΘ  για το ερχόμενο έτος, θα ανέλθουν στο  1.060.000,00€, τα έξοδα, παρά τις τεράστιες περικοπές που αναγκάστηκε να κάνει και τη μείωση δραστηριοτήτων, θα κυμανθούν στο 1.360.000,00€
«Απαξιώνετε τις δημοτικές επιχειρήσεις με τον τρόπο αυτό και τις οδηγείτε στη συρρίκνωση», επισήμανε ο κ. Χρήστος Βογιατζής.
Η απάντηση του δημάρχου Μαυρομάτη, μάλλον δεν έπεισε ούτε τους πιο στενούς συνεργάτες του, ιδιαίτερα με το επιχείρημα που πρόβαλε ότι μειώθηκε η επιχορήγηση γιατί κάποιοι υπάλληλοι που είχαν διατεθεί από το Δήμο στη ΔΗΚΕΘ, επιστρέφουν στη θέση τους κι έτσι θα έχει αυτή μικρότερο μισθολόγιο!
Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της ΔΗΚΕΘ είναι πολύπλευρη, κυρίως  στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, στην εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων και πολιτικής  για την προώθηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της περιοχής, της παιδείας και στην οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας. Ειδικότερα η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ασχολείται με τη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την παροχή υπηρεσιών  υγείας και την προαγωγή ψυχικής υγείας, όπως δημιουργία δημοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών.
Επίσης, η λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, η μέριμνα και η στήριξη αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών, τα προγράμματα για την ένταξη των παλιννοστούντων ομογενών,  μεταναστών, προσφύγων και αθίγγανων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας. Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία ομάδων εθελοντών, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ακόμη, η οργάνωση δραστηριοτήτων και η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας όπως η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, η ίδρυση και λειτουργία βιβλιοθηκών, η ίδρυση και λειτουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, η οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στα σχολεία, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία κ.α.

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης της ΔΗΕΚΘ για το 2016, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ψήφισαν λευκό. Υπογραμμίζοντας ότι ενώ αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελεί η πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Κική Καζουλίδου και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, εντούτοις δεν μπορούν να ψηφίσουν, δεδομένου ότι η διοίκηση Μαυρομάτη απέκλεισε την παράταξη από τη συμμετοχή με εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ, το ίδιο που αντιδημοκρατικά έκανε και με όλες τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.