Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανεξήγητη φραστική επίθεση Μαυρομάτη στον Ι.Τσακμάκα

Σοβαρά ερωτήματα, προκαλεί η φραστική επίθεση την οποία δέχθηκε από τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Γιάννης Τσακμάκας, όταν … «τόλμησε» να ρωτήσει για τα ονόματα των χορηγών στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με τίτλο «Αστρογειτονιές».

Είχε προηγηθεί  ερώτηση προς τον δήμαρχο του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστου Βογιατζή, για το λόγο που η «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού» (ΤΕΘ Α.Ε.) θα εισπράξει τις χορηγίες, ύψους 25.000 ευρώ, με τον κ. Μαυρομάτη να απαντάει πως θα αναμιχθεί σ’ αυτή την υπόθεση η ΤΕΘ, προκειμένου τα χρήματα… να εκταμιευθούν πιο εύκολα.
Στο σημείο αυτό, υπήρξε η παρέμβαση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσακμάκα, που διατύπωσε το εύλογο και λογικό ερώτημα σχετικά με τα ονόματα των χορηγών και τα ποσά που αυτοί θα καταβάλουν. Για να δώσει μία πρώτη απάντηση η πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Κατερίνα Χατζηχριστοφή, λέγοντας ότι τις χορηγίες θα τις αποδεχθεί το Δ.Σ. του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, γεννώντας, όπως ήταν φυσικό, την απορία του κ.Τσακμάκα, αν τελικά τα χρήματα θα τα διαχειρισθεί το ΝΠΔΔ (δηλαδή το ΔΗΠΠΑΚΥΘ) ή η ΤΕΘ.
Ενοχλημένος από την τροπή που έπαιρνε η συζήτηση και εμφανώς ταραγμένος, ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης έκανε προσωπική φραστική επίθεση,  συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Φεστερίδη, κατηγορώντας τον δημοτικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας», για όσα έκανε ή δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση του κ.Αλεξανδρή. Παραγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Γιάννη Τσακμάκα στην ανάπτυξη του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Θερμαϊκού.  Ο λόγος γιαυτή την αναιτιολόγητη «έκρηξη» του κ. Μαυρομάτη; Θεώρησε ως … μομφή και προσβολή τα στοιχεία που ζήτησε ο κ.Τσακμάκας για τους χορηγούς.
Σημειώνεται ότι όταν ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας» ζήτησε το λόγο για  να απαντήσει στα όσα ισχυρίστηκε στον «φιλιππικό» του δημάρχου, δεν του δόθηκε ποτέ από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι ο κ.Τσακμάκας είχε μιλήσει δυο φορές, κάτι ψευδές, καθώς είχε πάρει μόνο μία φορά το λόγο, κι αυτό κάτω από τις συνεχείς διακοπές της διοίκησης.

Τελικά, το θέμα έκλεισε κάπου εκεί και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έφυγαν αργότερα από την αίθουσα, χωρίς να έχουν πάρει κάποια διαφωτιστική απάντηση για το ποιός τελικά θα διαχειριστεί τα χρήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.