Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Καταβάλλεται σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους άνεργους

Σήμερα, Παρασκευή, θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων, ενώ θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου).

Η προπληρωμή θα γίνει για κοινωνικούς λόγους, για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να αποκτήσουν έστω και αυτή την περιορισμένη ρευστότητα που παρέχει το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, ενόψει των εορταστικών ημερών που έπονται.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν τον Οκτώβριο του 2015, ανέρχονται σε 112.489, οι επιδοτούμενοι άνεργοι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, η διοίκηση του Οργανισμού τονίζεται ότι θα προπληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων και τα επιδόματα, που θα καταβάλλονταν το χρονικό διάστημα από 19 Δεκεμβρίου 2015, έως και 6 Ιανουαρίου 2016. Πιο συγκεκριμένα:
• Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις μητέρες δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 19 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2016.
Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων από σήμερα. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.