Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ανάβει απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη στολισμένη για τις γιορτές πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ανάβει σήμερα, στις 8 το βράδυ, σε ένα πανηγύρι χαράς και προσμονής που σκοπό έχει τη διασκέδαση αλλά και την τόνωση της αγοράς.  

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου παραχώρησε στο ΕΕΘ τόσο την πλατεία Αριστοτέλους, όσο και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.
"Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να έχει εορταστικό χρώμα, να δουλέψει το κέντρο, καθώς περνάμε δύσκολες μέρες. Πέρσι και πρόπερσι η πόλη μας ήταν λίγο σκοτεινή" ανέφερε ο κ.Ζορπίδης στη συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, τόνισε πως θα ζητήσει από το δήμαρχο αλλά και το δημοτικό συμβούλιο να παραχωρηθεί του χρόνου η Αριστοτέλους ακόμη πιο νωρίς στο Επιμελητήριο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει καλύτερη οργάνωση και να υπάρχει καλύτερο γιορτινό αποτέλεσμα.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, υποστήριξε, από την πλευρά του, πως ο Δήμος στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εορταστικών εκδηλώσεων των φετινών Χριστουγέννων διαβουλεύτηκε από τον Ιούνιο με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και κατέληξε να συνεργαστεί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με στόχο να δώσει πνοή στην αγορά.
"Θέλαμε να τελειώσουμε ακόμη πιο νωρίς με το στολισμό των Χριστουγέννων όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα τους τελευταίους μήνες. Θέλουμε οι πολίτες και οι επισκέπτες να έχουν επιπλέον κίνητρο για να βρεθούν στο κέντρο" είπε ο αντιδήμαρχος.
Επίσης, ο κ. Λεκάκης έκανε λόγο για "γενναία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το στολισμό της πόλης που θα στοιχίσει 200.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει εορταστικό διάκοσμο σε πλατείες, δρόμων και χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία".
Όσον αφορά την πλατεία Αριστοτέλους, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, το κόστος ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

«Βουλιάζει» η Θεσσαλονίκη από μαθητές
Το μεταξύ, «βουλιάζει» από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αυτές τις ημέρες η Θεσσαλονίκη, λίγο προτού κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι αφίξεις των μαθητών άρχισαν από 1 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 18 του μήνα περισσότερα από 5.500 παιδιά, από εκατό σχολεία της χώρας, θα επισκεφτούν την πόλη.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας πως η παρουσία των μαθητών αναμένεται να τονώσει και την αγοραστική κίνηση στο ιστορικό κέντρο.
«Φοβόμουν ότι δεν θα είχαμε φέτος πολλούς μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως θα έχουμε 5.500 παιδιά από εκατό σχολεία το διάστημα από 1 - 18 Δεκεμβρίου, που θα μείνουν τρεις, τέσσερις ή και πέντε μέρες στην πόλη. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα ενώ δουλεύουν και οι επαγγελματίες», είπε ο κ. Ζορπίδης.
Στα σχολεία που αποφάσισαν να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, έχει προγραμματιστεί να υπάρχει ξεναγός που θα τους κάνει το γύρο της πόλης, ώστε να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την ιστορία και τα μνημεία.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το ΣΕΒΕ
Τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τα Χριστούγεννα παρουσίασε σήμερα και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ανακοίνωσε τη δωρεά χιλίων βιβλίων σε παιδικές και σχολικές βιβλιοθήκες μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά και την ανακήρυξη του καλύτερου βιβλίου για το έτος που ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2016.

"Η μόνη διέξοδος στην οικονομική κρίση είναι το βιβλίο", ανέφερε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.