Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών Θεσσαλονίκης

Ανοικτή εκδήλωση, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το «Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών», την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα  Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης (οδός Αγγελάκη), με θέμα: «Οι προκλήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα–Υπάρχει προοδευτική προοπτική»;

Ομιλητές θα είναι:
-Σωτήρης Βαλντέν, Οικονομολόγος, π. στέλεχος στην ευρωπαϊκή επιτροπή
-Άρης Στυλιανού, Επικουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ
-Σάκης Παπαθανασίου, Οικονομολόγος, μέλος του Δικτύου Αρ. Δημ.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Ανδρέας Κουράκης, Δημοτ. Σύμβουλος, πρώην  αντιδήμαρχος δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη δημιουργία του «Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών», πρωτοστάτησαν τα στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ που με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρό της, Φώτη Κουβέλη αποχώρησαν από  το κόμμα, διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς αρχές εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών:
«Συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στην ίδρυση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κόμματος της ΔΗΜΑΡ. Δραστηριοποιηθήκαμε με έμπνευση και ενθουσιασμό που επιδίωξε να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να διατυπώσει πρόγραμμα και θέσεις της σύγχρονης Ευρωπαϊκής, Δημοκρατικής και Οικολογικής Αριστεράς και να επιδράσει θετικά στις εξελίξεις με θέσεις εφαρμοσμένης πολιτικής, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.
Μετά την απόφαση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ να οδηγήσει το κόμμα στο συντηρητικό μπλοκ, προχωρήσαμε στη δημιουργία του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών.
Όπως γράφουμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη “σήμερα έχουμε μπροστά μας μια καινούργια κατάσταση. Η πρόκληση για τη χώρα είναι η έξοδος από την κρίση με δίκαιη, κατά το δυνατόν εφαρμογή του 3ου μνημονίου και ταυτόχρονα υπέρβαση του, με αντίρροπα μέτρα και πρωτοβουλίες ανάπτυξης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής’’.

Επειδή δεν συνηθίσαμε να είμαστε θεατές στις πολιτικές εξελίξεις, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και παίρνουμε θέση συμμετέχοντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.