Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μαυρομάτης σε ρόλο συνηγόρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Αγέλη σκύλων στη Ν.Μηχανιώνα λίγο πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Απαράδεκτη και προκλητική στάση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς αρνήθηκε την έγγραφη αποδοκιμασία ενεργειών του προέδρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «κακόπιστους» και  «κακόβουλους» τους δημοτικούς συμβούλους της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, επειδή «τόλμησαν» να θέσουν θέμα για τις κακές υπηρεσίες που προσφέρει ο Σύνδεσμος, με συνέπεια οι αγέλες σκύλων να έχουν καταντήσει μάστιγα για όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού.

Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της ερώτησης προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού για το θέμα των αδέσποτων, την περασμένη Δευτέρα, του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του «Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων» , Σταύρος Ζαμπέτογλου, λέγοντάς του επί λέξει ότι είναι η παράταξη της Συμπολιτείας Θερμαϊκού «κακώς πληροφορημένη» και ο ίδιος «κακόπιστος» και «κακόβουλος». Ζήτησε δε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, να υπάρξει καταδίκη της εναντίον του φραστικής επίθεσης από το δημοτικό συμβούλιο.
Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Αδαμίδης σημείωσε ότι φυσικά και είναι καταδικαστέα αυτή η ενέργεια σε βάρος του επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης, κάτι που είχε κάνει το δημοτικό συμβούλιο και όταν είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα προ καιρού ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάκης Μήλιος.
Ο επικεφαλής της Συμπολιτείας ζήτησε τότε να διατυπωθεί έγγραφη αυτή η καταδίκη του δημοτικού συμβουλίου. Και τότε παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Μαυρομάτης, δείχνοντας έμπρακτα πόσο τον ενδιαφέρει η προστασία των μελών του δημοτικού συμβουλίου  και πόσο …. «συναδελφικά» συμπεριφέρεται, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο «πριν ακούσουμε τον κ.Ζαμπέτογλου να μας πει αν έτσι έγιναν τα πράγματα», αμφισβητώντας δηλαδή την καταγγελία κ.Κουζινόπουλου και επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να «καλύψει» την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
Όμως ο κ. Μαυρομάτης, που υποσχέθηκε να φέρει θέμα ΣΥΠΠΑΖΑΘ για πλήρη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (κάτι που το υπόσχεται εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες χωρίς να το κάνει), μπήκε και στην ουσία του ζητήματος, λέγοντας: «Τι να κάνουμε τα καϋμένα τα σκυλάκια, να τα σκοτώσουμε;» και προσπαθώντας να πείσει ότι τάχα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη που προ τριετίας αποχώρησε από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, έχοντας τα ίδια προβλήματα, όπως σήμερα ο δήμος Θερμαϊκού, τάχα «το έχει μετανιώσει», χωρίς φυσικά να ευσταθεί κάτι τέτοιο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ερώτηση που υπέβαλε η Συμπολιτεία Θερμαϊκού προς τον δήμαρχο Μαυρομάτη για το θέμα των αδέσποτων. Ερώτηση που προκάλεσε την προκλητική συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Θερμαϊκού:

«Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ
Τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Σε μάστιγα, εξελίσσεται στην περιοχή μας το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, ένα ζήτημα που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τεράστιες συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού.
Ήδη, όπως αναφέρουν γιατροί του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, σε μία μόνο ημέρα εμφανίστηκαν εκεί για τις πρώτες βοήθειες τουλάχιστον τρεις συνδημότες μας με δαγκώματα μετά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων κατά ανυποψίαστων πολιτών.
Όπως διαπιστώνουν καθημερινά οι δημότες του Θερμαϊκού, η περιοχή μας έχει κατακλυστεί από αγέλες αδέσποτων, ενώ την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) στον οποίο μετέχουμε μαζί με τους δήμους Θέρμης και Καλαμαριάς, παρά το γεγονός ότι τον χρυσοπληρώνουμε, κάνει ελάχιστα για τον περιορισμό των αδέσποτων και την αποτροπή της αναπαραγωγής τους.
Και βέβαια, όπως κατ’ επανάληψη αναφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, αντί των 110.000 ευρώ που εισέπραξε φέτος το 2015 ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ από το δήμο Θερμαϊκού, θα μπορούσε να δημιουργήσει δική του υπηρεσία περίθαλψης των αδέσποτων, με τα μισά περίπου χρήματα, ακολουθώντας  το δρόμο που επέλεξε προ καιρού ο δήμος Πυλαίας-Πανοράματος, οποίος, αποχωρώντας από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, λειτουργεί αυτοτελώς δικό του κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων. 
Θεωρούμε κύριε δήμαρχε απαράδεκτο το γεγονός να καταβάλει ο δήμος μας στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, το ποσό των 2,20 ευρώ για κάθε κάτοικο του Θερμαϊκού, και συνολικά 110.580,80 ευρώ ετησίως, καθώς με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να περιθάλπουμε μόνοι μας, σαν δήμος Θερμαϊκού, τα αδέσποτα ζώα, συμβάλλοντας στον περιορισμό και την αποτροπή της αναπαραγωγής τους, με τη λειτουργία ενός δικού μας αυτοτελούς κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Με βάση όλα αυτά, ζητούμε να έλθει το θέμα αμέσως για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο και από τον πρόεδρο του σώματος να το θέσει ως έκτακτο στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., προκειμένου να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την περιφρούρηση της υγείας των συνδημοτών μας αλλά και την αποτροπή της άθλιας εικόνας με τις αγέλες των αδέσποτων να περιφέρονται στους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και κάθε ακάλυπτο χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.