Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τα «Χριστουγεννιάτικα χωριά» στη Βόρεια Ελλάδα

Αυτές τις μέρες έχουν στηθεί αρκετά «Χριστουγεννιάτικα χωριά» στη Βόρεια Ελλάδα, που τόσο τα περιμένουν μικροί και μεγάλοι, κυρίως τα παιδιά, για να διασκεδάσουν και να νιώσουν καλύτερα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Παρόμοια «χωριά» στήθηκαν φέτος στη Θεσσαλονίκη, την Καλαμαριά, το Θερμαϊκό, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και φυσικά η γνωστή «Ονειρούπολη» στη Δράμα. Αναλυτικά:

Ο «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ
Ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ, διοργανώνεται από το Magic Park, σε ένα σκηνικό που υπόσχεται πολλά. Απεριόριστες βόλτες σε 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ και απεριόριστη πρόσβαση στο «Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών», έναν ξωτικοπαραμυθένιο κόσμο με 4 διαδραστικά Ξωτικόσπιτα: την Ξωτικοκουζίνα, την Πινακοθήκη των Ξωτικών, το Σπίτι του Άγιου Βασίλη & Ταχυδρομείο, αλλά και το Δωμάτιο με τις Χριστουγεννιάτικες Φάρσες και τα πειράματα. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται καθημερινά παιδικές παραστάσεις ‘’Ξωτικών Έργα’’, show με ακροβατικά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για απεριόριστες βόλτες σε 2 παγοδρόμια, ένα για μικρούς και ένα για μεγάλους.
Θα υπάρχει επίσης Bazaar Βιβλίου, Κιόσκι διάδρασης του Αρκτούρου, Διαδραστικά Εργαστήρια Δημιουργίας, με Εργαστήρι για το Περιβάλλον & το Παιδί και Εργαστήρι Πηλού, αλλά και παραστάσεις με μαριονέτες και θεάτρου σκιών του Καραγκιόζη. Ο Αστερόκοσμος θα διαθέτει δωρεάν Parking (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία), ενώ παιδάκια έως 1 μ., καθώς και άτομα ΑΜΕΑ, με έναν συνοδό, θα μπαίνουν δωρεάν.
*12/12/2015-10/01/2016, ΔΕΘ, Ωράριο Λειτουργίας: Σάββατο 12/12 – Κυριακή 13/12  }  11:00  – 22:00Δευτέρα 14/12 έως Παρασκευή 18/12 }  17:00 – 22:00Σάββατο 19/12/2015 έως Κυριακή  10/1/2016 }  11:00 – 22:00Γενική Είσοδος 7€
 Χριστούγεννα στην Πλατεία Καλαμαριάς
Αυτές τις γιορτές, η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας Καλαμαριάς θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι και περιμένει να ταξιδέψει κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, και μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά. Εκεί καθημερινά θα πραγματοποιούνται παδικές δράσεις, από ετοιμασία ευχοκαρτών, στολιδιών και γραμμάτων στον Άγιο Βασίλη, αλλά και χειροποίητων λιχουδιών, μέχρι παιδικές παραστάσεις και αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Και βέβαια, μην παραλείψετε τις όμορφες συναυλίες που θα συναντήσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Το Σάββατο 19/12, στις 19:00, θα δούμε την “Χριστουγεννιάτικη συναυλία” με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και τις χορωδίες των 10ου, 12ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς. Την Κυριακή 20/12, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης για την Διεθνή Αμνηστία. Την Δευτέρα 21/12 και την Τρίτη 22/12, στις 19:00, θα βρεθούμε “Στων χωρών τα παραμύθια”, με μια αφήγηση παραμυθιών από γνωστούς ηθοποιούς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς. Και την Πέμπτη 24/12, στις 19:00, θα δούμε την “Χριστουγεννιάτικη συναυλία” με την CAMERATA CONTRA TEMPO, την οποία θα συνοδεύει η Ομάδα χορού “Χορευτές του Βορρά”.
Μην ξεχνάτε ότι όλες οι δράσεις θα τρέχουν μέχρι και την Πρωτοχρονιά, καθημερινά 17:00 21:00 & Σαββατοκύριακα & Αργίες, 11:00-15:00 και 17:00-21:00, Παραμονές 24/12 & 31/12: 11:00-15:00, Ώρες λειτουργίας: Καρουζέλ -Τρενάκι: 10:00 -15:00 και 17:00-21:00
*10/12/15-1/1/16, Καλαμαριά

Οι «Αστρογειτονιές» στο Θερμαϊκό
Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Περαία, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Θερμαϊκού για την περίοδο των Χριστουγέννων, με τον τίτλο «Αστρογειτονιές». Οι φετινές εκδηλώσεις υπόσχονται ένα πλούσιο, πολυποίκιλο πρόγραμμα παιδικών δράσεων, καθώς και δρώμενων για όλη την οικογένεια που θα εξελιχθούν σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Στο πλαίσιο τους θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Περαία (έναρξη 12/12), τη Νέα Μηχανιώνα (έναρξη  16/12) και την Επανομή (έναρξη 16/12). Ξωτικά, χιονάνθρωποι, τάρανδοι, μασκότ, ταχυδακτυλουργοί, τυμπανιστές θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους, ενώ κατά τη διάρκεια τους έχουν μεταξύ άλλων προγραμματιστεί συναυλίες, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μπαζάρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θεατρικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιανουαρίου.
*12/12/15-2/1/16, Περαία, Νέα Μηχανιώνα, Επανομή
Στην όμορφη Ονειρούπολη Δράμας
Ένα από τα αγαπημένα μας κλασικά Χριστουγεννιάτικα χωριά επέστρεψε για ακόμη μια χρονιά με άπειρες δράσεις. Για 36 ημέρες οι μελωδίες θα αγκαλιάσουν την Ονειρούπολη, με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες μαζί με τον Θέμη Γεωργαντάς να σας παρασέρνουν στο ρυθμό των τραγουδιών τους. Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια προσφέρουν δεκάδες δωρεάν ψυχαγωγικές κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δώρα και εκπλήξεις.
Καθημερινά παρασκευάζονται πεντανόστιμα εορταστικά εδέσματα και ροφήματα γεμίζοντας γεύσεις κι αρώματα την Ονειρούπολη. Και μέσα σε όλα αυτά, από κάθε γωνιά ξεφυτρώνουν τρένα που σφυρίζουν, αυτοκινητάκια που τρέχουν, μπαλαρίνες που χορεύουν, καρουζέλ που γυρίζουν γύρω γύρω, ένα τεράστιο παγοδρόμιο, ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι που οι παίκτες είστε εσείς και πολλά άλλα παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να ξανανιώσετε παιδιά.
*3/12/15-7/1/16, Δράμα

Η «Πολιτεία των ευχών» στις Σέρρες
Ο Δήμος Σερρών υλοποιεί φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά την «Πολιτεία των Ευχών» στο χώρο του Κεντρικού Πάρκου της πόλης των Σερρών. Το μεγάλο ψυχαγωγικό Πάρκο, με Λούνα Πάρκ, Παγοδρόμιο, Καρουζέλ, Παγοτσουλήθρα και άλλα παιχνίδια είναι ήδη στημένο και χαρίζει όμορφες στιγμές στους μικρούς. Στις 17 Δεκέμβρη θα ανοίξει τις πύλες της και η χριστουγεννιάτικη αγορά της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ των ΕΥΧΩΝ, με το γνώριμο πια Σπιτάκι του Αη Βασίλη, το Ταχυδρομείο και τα σπιτάκια των κοινωνικών φορέων ενώ το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα ξεναγεί τους επισκέπτες στην πόλη και θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο στο χώρο της Πολιτείας.
Ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί για την περίοδο 17 Δεκέμβρη μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Η έναρξη θα γίνει όπως κάθε χρόνο με το άναμμα του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εκδήλωση αυτή να βελτιώνεται χρόνο με  το χρόνο και να αποτελέσει έναν θεσμό  που  θα   γεμίζει  χαμόγελα  και  διασκέδαση  σε   μικρούς   και  μεγάλους, βοηθώντας ταυτόχρονα και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Αριδαία

Φέτος για πρώτη χρονιά, θα δημιουργηθεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αλμωπία, για να χαρίσει πολλά χαμόγελα και να προσφέρει ένα άκρως εορταστικό κλίμα σε ολόκληρη την πόλη. Με παράλληλες εκδηλώσεις και τη συμμετοχή συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων, που θα δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής και συνεργασίας. Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που να αρμόζει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε μέσα απ’ όλες αυτές τις δράσεις όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες  που το έχουν πραγματική ανάγκη.
Το «κλειδί» για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων, κρύβεται μέσα σε δύο λέξεις: Συμμετοχή και συνεργασία Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Το σύνθημά μας για το 1ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Αλμωπίας: «Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη»!
Η «Παραμυθοχώρα» της Χαλκιδικής
Η «Παραμυθοχώρα» της Χαλκιδικής θα ανοίξει τις πύλες της για άλλη μια χρονιά το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 18.00, και θα μείνει ανοικτή έως και την 1η Ιανουαρίου. Οι επισκέπτες θα βρουν τον Άγιο Βασίλη με το τρενάκι του που θα κάνει βόλτα στο χωριό, ενώ μπορούν να επισκεφτούν το λούνα παρκ, το παγοδρόμιο και τα ανανεωμένα σπιτάκια με τις δημιουργικές δραστηριότητες, όπως να στείλουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, να ακούσουν παραμύθια, να χαρούν με ξυλοπόδαρους και κλόουν και να απολαύσουν τις μουσικές εκδηλώσεις. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.
*19/12/15-1/1/16, Χαλκιδική
«Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 12η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 εκτός από τις ημερομηνίες 14, 15, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Αυτές τις 5 ημέρες το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 13:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας. Επιθυμία των διοργανωτών είναι, αντί εισόδου, κάθε παιδί να φέρει ένα κουτί γάλα διαρκείας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά και ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή παιχνίδι σε καλή κατάσταση. Η λειτουργία του χωριού θα πλαισιωθεί από πολλές όμορφες θεατρικές ,μουσικές και πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της ομάδας http://www.otoposmou.gr.
*12-31/12, Καπνικός Σταθμός, Κατερίνη
Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κιλκίς
Από το  Σάββατο 19 έως και Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα συναντάμε το 5ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του δήμου Κιλκίς. Ξωτικά και Αγιοβασίληδες θα ανταμώσουν με παιδιά και μεγάλους στην πλατεία Ειρήνης για να απολαύσουν υπέροχες χριστουγεννιάτικες συναυλίες, παραδοσιακά κάλαντα, χορευτικές παραστάσεις και όμορφες εκπλήξεις με κερασμένο ζεστό τσαγάκι, σοκολάτα και φυσικά ζαχαρωτά για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του χωριού.
Το φετινό πρόγραμμα, πέρα από τη λειτουργία των καθιερωμένων θεματικών σπιτιών, του Άι Βασίλη, των κατασκευών και τεχνολογίας, του παραμυθιού, της ζωγραφικής προσώπου και της εορταγοράς θα σας διασκεδάσει με πολλές υπαίθριες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, από συναυλίες και ψυχαγωγικές παραστάσεις μέχρι θεατρικά παιχνίδια.
*19-31/12, 15, Κιλκίς, Πλατεία Ειρήνης, Καθημερινά 10.30-13.30 και 17.30-21.00
Η «Παραμυθούπολη της Αγάπης» στα Γιαννιτσά
Στα Γιαννιτσά ζωντανεύει για πέμπτη φορά η «Παραμυθούπολη της Αγάπης», ένα χριστουγεννιάτικο «χωριό» που στήνεται στον κεντρικό πεζόδρομο. Ανάμεσα στα στολίδια και στις ζωγραφιές των παιδιών θα δείτε καλικάντζαρους, θ’ ακούσετε παραμυθάδες να διηγούνται ξεχασμένα παραμύθια και χορωδίες να ψάλλουν τα κάλαντα. Ήδη τα δέντρα που βρίσκονται στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών έχουν στολιστεί με κάρτες, ζωγραφιές παιδιών, στολίδια, χρυσόσκονη, αστεράκια, κορδέλες και γιρλάντες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υιοθετούμε το δεντράκι μας». Η 5η Παραμυθούπολη θα διαρκέσει από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.
*13/12/15-3/1/16, Γιαννιτσά
Πηγή: Parallaximag.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.