Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Σοβαρά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης - Θα ζητήσει συγνώμη για το ατόπημα;

του ακτιβιστή
Σοβαρά εκτεθειμένος βρίσκεται ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, μετά τα ψέμματα που χρησιμοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξέλθει από την δυσμενή θέση που βρέθηκε για τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που διατήρησε, ενώ είχε υποσχεθεί να μειώσει αλλά και για την προσπάθειά του να υποστηρίξει την ευρωβόρα συνεργασία του Δήμου με τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
Μετήλθε λοιπόν ο δήμαρχος ένα φτηνό συνδικαλιστικό τρικ που λέει ότι όταν με κατηγορούν για ένα θέμα δεν απαντώ αλλά κατηγορώ τους καταγγέλλοντες για κάτι άλλο. Έτσι γίνεται το κοινώς "πετώ την μπάλα στην κερκίδα".
Καλή η τακτική αλλά λάθος η επιλογή του ζητήματος παραπλάνησης με το οποίο σκόπευε να εκθέσει τον Σπύρο Κουζινόπουλο και την Συμπολιτεία.
Ψευδώς (όπως αποδεικνύουμε σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που παραθέτουμε) κατηγόρησε κι επέμεινε πως η Συμπολιτεία καταψήφισε τις ελαφρύνσεις που έγιναν στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες.
Όπως θα ακούσετε κι εσείς στο ντοκουμέντο στην 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου 2015 υπήρχαν στο πινάκιο της ΗΔ δύο θέματα για τα ανταποδοτικά τέλη, το 27ο και το 28ο, τα οποία μπορεί να ενοποιήθηκαν κατά τη συζήτηση αλλά υπήρξαν δύο διαφορετικές και ξεκάθαρες ψηφοφορίες.

ΘΕΜΑ 27ο : Έγκριση της υπ’ αριθ. 451/2015 απόφασης της Οικονομικής επιτροπής περί «Καθορισμού τελών καθαριότητας και φωτισμού, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και συντελεστή Τ.Α.Π., έτους 2016». Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών - κ. Παναγιώτης Μήλιος.
ΘΕΜΑ 28ο : Έγκριση της υπ’ αριθ. 452/2015 απόφασης της Οικονομικής επιτροπής που αφορά σε «Μειώσεις ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, για το έτος 2016».

Αν ακούσει κανείς την συζήτηση αλλά και την επακολουθήσασα ψηφοφορία θα διαπιστώσει πως  η Συμπολιτεία, όπως και όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη των ευπαθών ομάδων στο 28ο θέμα. Απλά η Συμπολιτεία ήταν η μόνη, και προς τιμή της, που καταψήφισε κατά το 27ο θέμα την διατήρηση των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών (ακριβότερα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης για τις κατοικίες δείτε εδώ) ζητώντας μειώσεις αυτών.
Να σημειώσουμε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο μάλλον ρόμπα θα πρέπει να φορέσει ο κ. Μαυρομάτης που ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση στηλίτευε την διοίκηση Αλεξανδρή για τα "υψηλότερα δημοτικά τέλη" κοινώς έκανε την πάπια όταν μπορούσε με την διοίκησή του να προχωρήσει σε μείωσή τους.

Έχει συνεπώς δίκιο ο κ. Κουζινόπουλος όταν λέει ότι οφείλει ο δήμαρχος να ζητήσει συγνώμη.Και για το ψέμα, και για τους χαρακτηρισμούς αλλά και για την αμετροέπεια.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο (Συνεδρίαση 24η/11-11-15):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.