Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Με στολίδια, λαμπιόνια, μυρωδιές, γλυκίσματα, χαρούμενα πρόσωπα, αγάπη και αλληλεγγύη θα γεμίσει και φέτος η Θεσσαλονίκη στο κέντρο και τις γειτονιές της καθώς, όπως κάθε χρόνο, τα σωματεία της πόλης, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι δήμοι και τα σχολεία είναι έτοιμα να διοργανώσουν τα χριστουγεννιάτικα bazaar και τις εκδηλώσεις τους.

Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
Όμορφες κατασκευές που δημιούργησαν με πολλή αγάπη τα παιδιά του Συλλόγου θα συμπεριλαμβάνει και το φετινό bazaar. Χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια και χειροτεχνίες τους θα γεμίσουν τα γραφεία του Συλλόγου το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου στην οδό Καρανιβάλου 31 στην Κάτω Τούμπα.
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι θα υπάρχουν ακόμα τρόφιμα, αρωματικά σαπούνια, λικέρ, κουλουράκια, λιχουδιές, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.
Οι εθελοντές και οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Συνδρόμου Down έχουν αναλάβει το στήσιμο της εκδήλωσης, που θα είναι ανοιχτή το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού
Δημιουργικές και ευφάνταστες κατασκευές διακόσμησης αλλά και δώρα για μικρούς και μεγάλους έχουν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων.
Η ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά θα λάβει χώρα, όπως και κάθε χρόνο, στον “Κύβο” του στην οδό Ερμού με Αριστοτέλους, καθώς και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν δώρα και στολίδια σε προσιτές τιμές, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν όλα για την ενίσχυση του έργου και της δράσης του Οργανισμού, που εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να χαρίσει χαμόγελα σε όλα τα παιδιά.
Τα χριστουγεννιάτικα Bazaar από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη:
• Ερμού με Αριστοτέλους: 24 Νοεμβρίου με 24 Δεκεμβρίου 2014.
• Mediterranean Cosmos: 13 με 31 Δεκεμβρίου 2014.

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “Ελπίδα”
Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. διοργανώνει το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ο σύλλογος “Ελπίδα” στην Παιδόπολη Ωραιοκάστρου.
Θα σας περιμένουν εορταστική ατμόσφαιρα, ζωντανή μουσική, νόστιμες ψητές λιχουδιές από το μπάρμπεκιου και μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα, όπως βιβλία ή λουλούδια από τα εργαστήρια του συλλόγου, που μπορείτε να ψωνίσετε, για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού” διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά του αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Κατούνη 12-14 στα Λαδάδικα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καλώντας όσους φίλους μπορούν να φέρουν μαζί τους γάντια, σκουφιά και κασκόλ αντρικά και γυναικεία, που θα σταλούν στην Ειδομένη.
Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι θα σας περιμένουν χειροποίητα δώρα, σπιτικές λιχουδιές, λαχειοφόρος αγορά για μικρούς και μεγάλους, ζεστός καφές, χειροποίητα εδέσματα αλλά και ούζο!

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τα αδέσποτα ζωάκια
Ένα χριστουγεννιάτικο bazaar για τη συγκέντρωση εσόδων για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για αυτά που χρειάζονται φροντίδα στο αφιλόξενο και επικίνδυνο περιβάλλον της πόλης θα διοργανωθεί αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 από το Ευ Ζειν.
Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα εξασφαλιστούν τροφές και εμβόλια για τα απροστάτευτα ζωάκια, για την προστασία και την ασφαλή περίθαλψή τους. Το παζάρι θα φιλοξενηθεί στην οδό Θ. Σοφούλη 72Β, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης
Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο “Mediterranean Palace” θα γίνει το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Φίλων - Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Στο εορταστικό παζάρι οι επισκέπτες θα μπορέσουν να επιλέξουν ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά για το σπίτι, κεριά, κεραμικά, σημειωματάρια φιλοτεχνημένα με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια.
Τα είδη που θα πωλούνται είναι όλα ευφάνταστες και όμορφες κατασκευές μέσα στα εργαστήρια από το 1998 έως σήμερα από παιδιά της Ε.Π.Α.Θ. Δενδροποτάμου, του Παπαφείου, των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης και του Νεανικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας “Το στέκι” καθώς και από τα εργαστήρια των εθελοντών.

Anatolia College
Το χριστουγεννιάτικο bazaar του κολεγίου Ανατόλια είναι η πιο όμορφη, ζωντανή και ποικιλόμορφη εκδήλωση που κρατάει χρόνια στην ιστορία του σχολείου. Φέτος, το κολέγιο καλωσορίζει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, καλώντας φίλους, γονείς και μαθητές στις εγκαταστάσεις του από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ.
Στις 4.30 ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το Macedonia Hall. Το bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Macedonia Hall (από την πλευρά των λυκείων), ενώ το παραδοσιακό τσάι θα σερβίρεται στο Igle Hall (από την πλευρά των γυμνασίων). Οι μπάντες των μαθητών και η χορωδία του κολεγίου θα γεμίζουν τους χώρους με γλυκές μελωδίες.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνουν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT - American College of Thessaloniki).
Η παρουσία των μαθητών του κολεγίου είναι σημαντική καθώς στους χώρους θα πωλούνται προϊόντα που οι ίδιοι παρασκεύασαν ή κατασκεύασαν, όπως φυσικά καλλυντικά, χρηστικά και διακοσμητικά είδη από παλιά αντικείμενα, κατασκευές από πηλό, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκίσματα, παρουσιάζοντας παράλληλα και πρωτότυπα project από τα club, στα οποία συμμετέχουν κατά το ωρολόγιο ετήσιο πρόγραμμα.
Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός - Desmos σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία κοινωνικής μέριμνας, για να καλυφθούν διαπιστωμένες και επιτακτικές ανάγκες τους. Ακόμα, φέτος στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος και 22 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Κοπερτί
Ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο Κοπερτί, που συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο παζάρι του αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11.30 έως και τις 15.30 στις εγκαταστάσεις του (Βασ. Όλγας 71 με 28ης Οκτωβρίου).
Το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα ζωντανέψει με τον Αϊ-Βασίλη που θα περιμένει να συναντήσει τους μικρούς του φίλους και μέσα από μία ζεστή ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια , εκπλήξεις, δώρα και παραδοσιακά κάλαντα.
Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Κοπερτί έβαλαν τα δυνατά τους κατασκευάζοντας πρωτότυπες δημιουργίες που αναμένεται να εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης Θέρμης και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Ρευματοπάθειες.
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 από τις 7 μ.μ. να συμμετάσχουν μαζί με τα παιδιά τους στο άκουσμα υπέροχων χριστουγεννιάτικων ιστοριών που έχουν αφηγηθεί γενιές και γενιές. Οι “Χριστουγεννιάτικες ιστορίες” αποτελούν κομμάτι του πρωτοποριακού προγράμματος κοινών δράσεων γονέων και παιδιών “ΜΑΖΙ”. Μικροί και μεγάλοι θα ξαναζήσουν, θα δουν και θα εμπνευστούν από τις αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου
Το μεγάλο ετήσιο παζάρι του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο χώρο που στεγάζεται το Εργαστήριο (Δορυλαίου 19, Κάτω Τούμπα). Η εκδήλωση θα φιλοξενεί έργα των παιδιών του εργαστηρίου. Τα έσοδα από την έκθεση των εικαστικών δημιουργιών των μαθητών θα δοθούν υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος
Αγιορείτικες συνταγές και βραβευμένα κρασιά του Πατέρα Επιφάνιου θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι προσέλθουν στο χριστουγεννιάτικο bazaar της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της ΕΣΒΕ από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ.
Στο bazaar που οργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης Livemedia της εταιρείας Inventics Α.Ε. θα γεμίσει αρώματα από αγιορείτικη ψαρόσουπα, κριθαρότο με θαλασσινά, κόκκινο ή λευκό κρασί Μυλοποτάμου του Αγίου Όρους. Το διαδικτυακό κανάλι Livemedia θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις εκδηλώσεις, μεταδίδοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στον κόσμο.
Ο Πατέρας Επιφάνιος παρέχει για τρίτη συνεχή χρονιά την ευγενική στήριξή του στις προσπάθειες της Εταιρείας να στηρίξει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενεί.

To παζάρι της ΑΠΑΝ
Παζάρι αλληλεγγύης πραγματοποιείται σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο παρκάκι - σιντριβάνι (Τσαλδάρη με Μουδανιών) κοντά στον Αη-Γιώργη στη Νεάπολη.
Πρόκειται για παζάρι ανθρωπιάς στο οποίο η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών, που το διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά, καλεί όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και όσους έχουν ανάγκη την προσφορά.
Στο παζάρι αλληλεγγύης θα πωλούνται έναντι συμβολικής τιμής σε ανθρώπους που τα χρειάζονται οικιακές συσκευές, μικροέπιπλα, κουζινικά, παιχνίδια, βιβλία και CD.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν όπως κάθε χρονιά θα διατεθούν για τη στήριξη ατόμων και οικογενειών, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση

Το bazaar του "Μαντουλίδη"
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και ο “Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ευάγγελος Μαντουλίδης” διοργανώνουν το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar τους σήμερα Σάββατο τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων, στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου-λυκείου (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Ν. Μουδανιών).
Στη γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να υποδεχτούν τις γιορτές με “…τρίγωνα και ευχές, αγάπη και λιχουδιές”.
Στόχος του βazaar είναι να ενισχύει το φιλοζωικό σωματείο “Η Αγάπη”, να συνδράμει το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και το Χαμόγελο του Παιδιού και να στηρίξει μεταξύ άλλων το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, την Αμυμώνη (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες), το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με σύνδρομο Down και τη Μέλισσα (Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης).

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία σε ρεπορτάζ της Μαρίας Αραμπατζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.