Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την αγορά χωρίς μεσάζοντες Καλαμαριάς

Μία κλούβα των ΜΑΤ και το χώρο αποκλεισμένο βρήκαν τα μέλη της Συνέλευσης Κατοίκων Καλαμαριάς όταν έφτασαν νωρίς το πρωί στο Άλσος Νέας Κρήνης, στις Παλιές Καπναποθήκες όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα η προγραμματισμένη αγορά χωρίς μεσάζοντες. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους παραγωγούς να μπουν στις πρώην Καπναποθήκες Νέας Κρήνης ώστε να στήσουν τα προϊόντα τους.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση στη Θεσσαλονίκη που προστίθεται στον κατάλογο των περιστατικών αστυνομικής παρέμβασης σε αγορές χωρίς μεσάζοντες μετά από εξώδικο από επαγγελματικό σωματείο. Αυτή τη φορά όπως ενημερώθηκαν οι διοργανωτές το εξώδικο ήρθε από την Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών ενώ σε άλλες πριπτώσεις αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς.
Από τη πλευρά τους τα μέλη της Συνέλευσης δήλωσαν στο alterthess πως θα παραμείνουν στο χώρο και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν ενώ όσοι εκ των παραγωγών έχουν άδεια πλανόδιου πωλητή θα στήσουν τους πάγκους τους εκτός του χώρου και θα πωλούν τα προϊόντα τους.
Η Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς όπως αναφέρει αγωνίζεται "για το δικαίωμα μας σε υγιή και φθηνά τρόφιμα, καθώς και το να καθορίζουμε τη δική μας τροφή και τον τρόπο παραγωγής της. Η συμμετοχή σας στην οργάνωση και στην λειτουργία αυτών των παζαριών είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται".

Υπενθυμίζεται ότι με αστυνομικά μέτρα, απαγορεύτηκε και η αγορά χωρίς μεσάζοντες που με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιούνταν στο πάρκο των Νέων Επιβατών με τη διοργάνωση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, και ιδιαίτερα παραμονές γιορτών, όπως τώρα, εύρισκε πολύ μεγάλη απήχηση από τους κατοίκους όλου του Θερμαϊκού


Πηγή: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.