Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι δικαιούχοι για δωρεάν ρεύμα και επίδομα ενοικίου

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας τα αποτελέσματα των αιτημάτων επανεξέτασης για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκέπτονται απευθείας την ιστοσελίδα www.anthropocrisis.gr είτε να οδηγούνται σε αυτή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.ypakp.gr, πατώντας στη σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση», με τους προσωπικούς κωδικούς τους που εισέρχονται και στο taxis. Μπορούν παράλληλα να απευθύνονται στα ΚΕΠ.
Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης) με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες.
Συγκεκριμένα, θα λάβουν:
– δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνίες, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς,
-επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες
-επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης για εννέα μήνες.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αλληλεγγύης και την ενημέρωση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δικαιούνται αυτές τις παροχές.
Όσοι έχουν λάβει έγκριση για επίδομα ενοικίου, μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώσουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιδότηση.

Πηγή:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.