Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Με κακοκαιρία θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά

Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, καθώς ο καιρός την ώρα που θα αποχαιρετούμε το 2015, θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.