Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σφυροκόπημα της διοίκησης Μαυρομάτη από τη «Συμπολιτεία»

Σφυροκοπήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την απαράδεκτη  στάση της στο θέμα των πιο ακριβών σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης δημοτικών τελών αλλά και την παραποιημένη παρουσίαση των πρακτικών.

Όλα αυτά, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να συκοφαντήσει τη δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την κρυστάλλινη στάση της υπέρ των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την πλήρη αντίθεσή της στην κουτσουρεμένη κοινωνική πολιτική του Δήμου.
Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» κατήγγειλαν την επίθεση του δημάρχου κατά της παράταξης, που είχε γίνει με απρεπείς και ανοίκειες εκφράσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και επισήμαναν την  προβοκάτσια που επιχειρήθηκε στην προσπάθεια  κατασυκοφάντησης της «Συμπολιτείας».
«Πέρασαν έκτοτε δύο εβδομάδες. Και παρά το γεγονός ότι από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης αποκαλύφθηκε το μέγεθος της λαθροχειρίας της δημοτικής αρχής, δεν υπήρξε η παραμικρή κίνηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την έκφραση συγνώμης από όσους διέπραξαν εκείνη την απρέπεια», τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την αίθουσα. Δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε μέσο και όπου χρειαστεί, την αξιοπρέπεια, την ηρεμία αλλά και το θεσμικό τους ρόλο ως ελάσσονα αντιπολίτευση.
Η πλήρης δήλωση των τριών δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Π Ρ Ο Σ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Φεβρουάριο του 2014, δεχθήκαμε την τιμητική πρόταση από μία ομάδα συνδημοτών μας, να στελεχώσουμε τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Την αποδεχθήκαμε, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσαμε να θέσουμε στην υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού τις γνώσεις, την μακρά εμπειρία μας και όλη την ικμάδα των δυνάμεών μας για το καλό των συνδημοτών μας.
Έτσι, με βαθειά ικανοποίηση ακούσαμε το δήμαρχο Θερμαϊκού κατά την ανάληψη των καθηκόντων του να επισημαίνει ότι θα είναι «δήμαρχος όλων των κατοίκων του Θερμαϊκού, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις». 
Εκείνη η δέσμευση που την εκλάβαμε ως ειλικρινή, έκανε και τους τρεις δημοτικούς συμβούλους αλλά και όλα τα στελέχη της παράταξής μας να δηλώσουμε ότι συστρατευόμαστε στο πλευρό της δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μας. Κάτι που το τηρήσαμε έμπρακτα με τις ιδέες, τις δημιουργικές προτάσεις σε σειρά ζητημάτων αλλά και τη στήριξη σημαντικών αποφάσεων της διοίκησης του δήμου, στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που μετέχουμε.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή, πέταξε στο καλάθι των αχρήστων αυτή την προσφορά βοήθειας. Και επιδεικνύοντας εξ αρχής αλαζονική συμπεριφορά, απέκλεισε τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» από τα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές την είχε τιμήσει με τις ψήφους του το 20% των συνδημοτών μας.
Και σα να μην έφτανε αυτό, τους 16 μήνες που διέρρευσαν από τη λειτουργία του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» δεχθήκαμε πάρα πολλές φορές απρόκλητες φραστικές επιθέσεις από τη δημοτική αρχή. Με αποκορύφωμα, τα όσα διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας και κοσμιότητας
1.    Αρνήθηκε να καταδικάσει την προσβλητική  φραστική επίθεση που είχε δεχθεί ο επικεφαλής της παράταξής μας από τον πρόεδρο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και επιδεικνύοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά, επιχείρησε να αμφισβητήσει το αληθές των καταγγελιών.
2.    Προσπαθώντας να αποκρούσει τα στοιχεία ερώτησής μας για το γεγονός ότι ο δήμος Θερμαϊκού επιβαρύνει τους δημότες του με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε στην παράταξή μας με απρεπείς και ανοίκειες εκφράσεις, αλλά παράλληλα και με μία προβοκάτσια, επιχειρώντας να συκοφαντήσει την «Συμπολιτεία» για την κρυστάλλινη στάση της στο θέμα των δημοτικών τελών και της προστασίας των ευπαθών ομάδων.
Πέρασαν έκτοτε δύο εβδομάδες. Και παρά το γεγονός ότι από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης αποκαλύφθηκε το μέγεθος της λαθροχειρίας της δημοτικής αρχής, δεν υπήρξε η παραμικρή κίνηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την έκφραση συγνώμης από όσους διέπραξαν εκείνη την απρέπεια.
Νοιώθοντας βαθύτατη προσβολή γιαυτή τη συμπεριφορά, αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο και όπου χρειαστεί, την αξιοπρέπεια, την ηρεμία αλλά και το θεσμικό μας ρόλο ως ελάσσονα αντιπολίτευση.
                        Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας»
                                    Σπύρος Κουζινόπουλος
                                    Θοδωρής Ζδούκος
                                    Γιάννης Τσακμάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.