Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Άτακτη υποχώρηση Μαυρομάτη-Τσαμασλή στο θέμα του Ποταμού

Άτακτη υποχώρηση της διοίκησης Μαυρομάτη και της «συμπλέουσας αντιπολίτευσης» Τσαμασλή, στο θέμα της εκχώρησης των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού στην ανώνυμη εταιρεία ΤΕΘ. Καθώς, υπό το βάρος των καταγγελιών της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», της προσφυγής της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και της ενημέρωσης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα αυτό, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, παίρνοντας πίσω την εκχώρηση της έκτασης.

Μπροστά στην αναμενόμενη απόφαση της Αποκεντρωμένης, που θεωρείται ότι θα δικαιώνει τη «Συμπολιτεία», απορρίπτοντας την απόφαση Μαυρομάτη-Τσαμασλή για το θέμα του Ποταμού - λόγω της πληθώρας των αυθαιρεσιών και των παρατυπιών που διαπράχθηκαν - η διοίκηση του δήμου έφερε ως έκτακτο θέμα, προ ημερησίας διατάξεως, τη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων από το Δήμο και όχι από την ΤΕΘ, όπως επί μήνες τώρα προσπαθούσε.
Μετά τις παρατηρήσεις του κ.Τσαμασλή, ότι η απόφαση που είχε ληφθεί στις 30 Απριλίου 2015, προέβλεπε την εκχώρηση των αναψυκτηρίων στην ΤΕΘ, μαζί με τα 23,5 στρέμματα του Ποταμού και αυτός ίσως θα ήταν λόγος ενστάσεων από όσους μετάσχουν στο διαγωνισμό, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην πλήρη ανάκληση εκείνης της απόφασης.
Η εμφανής αυτή προσωπική ήττα του δημάρχου κ.Μαυρομάτη, ο οποίος για προφανείς λόγους ήταν ιδιαίτερα εριστικός από την αρχή ακόμη της συνεδρίασης, τον ώθησε σε μία απαράδεκτη επίθεση κατά της «Συμπολιτείας». Πάνω από οκτώ (!) φορές έκανε λόγο για «λυσσαλέο πόλεμο κατά της ΤΕΘ», κατηγορώντας όσους, περιφρουρώντας τη  δημοτική περιουσία, αντέδρασαν στην επισφαλή εκχώρηση των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού, ότι «δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία πρόταση για το πώς θα ενισχυθεί η ΤΕΘ».
Μάλιστα, για να αιτιολογήσει την αναμενόμενη απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προέβη σε μία απίστευτη κίνηση: Μαντεύοντας προφανώς το περιεχόμενό της, κατήγγειλε ότι αυτή η απόφαση θα βγει μετά από τις παρεμβάσεις ... εξωγενών κοινοβουλευτικών παραγόντων !! «Δεν σταμάτησαν να παίρνουν τηλέφωνα και να πιέζουν, δεν το ξέρετε εσείς αυτό;», άρχισε να φωνάζει σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Θερμαϊκού.
Την ευκαιρία, δεν άργησε να την εκμεταλλευθεί και ο κ. Τσαμασλής που ζήτησε να καταδικαστεί το γεγονός, αν αληθεύει η καταγγελία του δημάρχου και υπήρξε παρέμβαση εξωγενών παραγόντων για να επηρεαστεί η έκδοση απόφασης της Αποκεντρωμένης.
Δίνοντας άμεση απάντηση ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, κάλεσε το δήμαρχο και όσους αβασάνιστα διατυπώνουν παρόμοιες αστήρικτες αιτιάσεις, να προσκομίσουν στοιχεία προς τεκμηρίωση και επιβεβαίωση των καταγγελιών τους. «Αν εντός της αυριανής ημέρας δεν προσκομιστούν αυτά τα στοιχεία, τότε θα πρόκειται για συκοφαντία του αισχίστου είδους», είπε, χωρίς να υπάρξει καμία απάντηση.
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του δημάρχου ότι η «Συμπολιτεία» δεν παρουσίασε προτάσεις για το θέμα αυτό, ο Σπ.Κουζινόπουλος υπενθύμισε ότι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της ΤΕΘ, είχε δηλώσει ότι η παράταξή του θα συμφωνούσε να δοθούν για εκμετάλλευση, μόνο για τη φετινή χρονιά, κάποια από τα αναψυκτήρια του Ποταμού στην ΤΕΘ, ώστε να αποκτήσει ένα κεφάλαιο κίνησης. Φυσικά, μόνο όμως τα περίπτερα, χωρίς την έκταση των 23,5 στρεμμάτων, όπως επιδίωξε «πακέτο» να τα εκχωρήσει η διοίκηση Μαυρομάτη. Ενώ, επικαλούμενος και τη μαρτυρία του κ.Τσαμασλή, είπε ότι ακόμη από τις αρχές Φεβρουαρίου είχε ζητήσει από το δήμαρχο να προκηρύξει ο Δήμος την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων του Ποταμού, χωρίς δυστυχώς να εισακουστεί.
Ύστερα από την πλήρη ανάκληση της απόφασης της 30ης Απριλίου, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την εκμίσθωση των περιπτέρων του Ποταμού με τη διενέργεια τεσσάρων δημοπρασιών, μία για κάθε αναψυκτήριο ξεχωριστά. Το  υπ΄αριθ. 3 αναψυκτήριο του Ποταμού έχει κτήριο συνολικού εμβαδού 47,62 τ.μ. και υπαίθριο χώρο με εμβαδό 1.779,16 τ.μ.. Το υπ΄αριθ. 5 αναψυκτήριο, είναι εμβαδού 49,10 τ.μ. και υπαίθριο χώρο 3.200 τ.μ. Το υπ΄αριθ. 6 έχει εμβαδό 38,64 τ.μ. και υπαίθριο χώρο 3.500 τ.μ. Και τέλος το υπ΄αριθ. 7 αναψυκτήριο έχει κτήριο 47,58 τ.μ. και υπαίθριο χώρο 2.200 τ.μ.
 Μετά από τις εξελίξεις αυτές και ενόψει της αναμενόμενης καταδικαστικής για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, για να συντάξει τους όρους δημοπράτησης των αναψυκτηρίων από το Δήμο και μόνο από το Δήμο, κάτι που επιτακτικά ζητούσε εδώ και πέντε μήνες, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Περισσότερα για το θέμα της εκχώρησης του Ποταμού και τις δύο προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.