Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Νέα λεωφορειακή γραμμή ΟΑΣΘ Θέρμη-Πανόραμα

Την ίδρυση και λειτουργία λεωφορειακής γραμμής του Ο.Α.Σ.Θ. που να συνδέει τη Θέρμη με το Πανόραμα προωθεί το ΣΑΣΘ, μετά από επανειλημμένα αιτήματα του δήμου Θέρμης.

Από το 2006 ο δήμος ο Δήμος Θέρμης είχε προτείνει τη σύνδεση αυτή στον Ο.Α.Σ.Θ., με βάση τη μελέτη «Σχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών για την εξυπηρέτηση της περιοχής επέκτασης των οικισμών Θέρμης – Τριαδίου και για τη σύνδεση Θέρμης-Πανοράματος», προκειμένου να τονωθούν και να εξυπηρετηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Φέτος το ΣΑΣΘ πρότεινε την ίδρυση της συγκεκριμένης γραμμής από τον ΟΑΣΘ με την προϋπόθεση της περικοπής ορισμένων δρομολογίων των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τους δύο δήμους. 

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης γνωμοδότησε υπέρ της πρότασης περικοπής των δύο δρομολογίων της νεοϊδρυθείσας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Θέρμης – Διεθνές Πανεπιστήμιο και τις Κλινικές και η οποία δεν είναι βασική λεωφορειακή γραμμή εξυπηρέτησης οικισμού.
Μετά από συσκέψεις και συνεργασία ανάμεσα στους δήμους, το ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ, το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο, κατά πλειοψηφία, προτείνει να υλοποιηθεί η προτεινόμενη λεωφορειακή σύνδεση της Θέρμης με το Πανόραμα, χωρίς να θιγούν τα υφιστάμενα δρομολόγια των βασικών λεωφορειακών γραμμών εξυπηρέτησης των οικισμών Θέρμης (66: «Χαριλάου-Θέρμη») και Τριαδίου («67: Α.Σ. ΙΚΕΑ-Τριάδι»).
Μεταξύ των δύο εναλλακτικών μείωσης των δρομολογίων των γραμμών 67 και 67Α το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε να επιλεγεί η δεύτερη, δηλαδή η μείωση δύο δρομολογίων της κυκλικής διαδρομής 67Α (Α.Σ. ΙΚΕΑ – Κέντρο Υγείας Θέρμης – Διεθνές Πανεπιστήμιο – Κλινικές – HYATT – Α.Σ. ΙΚΕΑ) καθώς η νεοϊδρυθείσα κυκλική λεωφορειακή γραμμή, ακόμη και μετά την περικοπή των δύο δρομολογίων, θα διαθέτει δεκατρία (13) δρομολόγια ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.