Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Νέος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Ιουστίνος Μπαρδάκας, είναι από σήμερα Τρίτη 26 Μαϊου 2015, ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, που εκλέχθηκε στη θέση αυτή από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με 53 ψήφους.

Η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Δευτέρα 1 Ιουνίου.
Να αναφερθεί πως ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, είχε από την πρώτη στιγμή την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Μητροπολίτη
Ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Μελίτη Φλωρίνης το 1969. Είναι γόνος προσφύγων Μικρασιατών, ενώ η οικογένειά του προσέφερε στην πατρίδα δύο θύματα κατά τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα.
Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φλώρινα και εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., από την οποία αποφοίτησε το 1991 με τον βαθμο "ΑΡΙΣΤΑ".
Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της Πατερικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως της Κύπρου.
Εργάστηκε στο Κεντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 1993 εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρό Αυγουστίνο (Καντιώτη). Από τον ίδιο έλαβε και το οφφίκο του Αρχιμανδρίτου.
Το 1997 διορίσθηκε, με πρόταση του τότε Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πνευματικές ανάγκες της ευαισθήτου περιοχής της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Το 2000 διορίσθηκε από τον γέροντά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης και ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.
Το 2013 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Σταθμό «4Ε».

Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πραγματοποιώντας παραγωγές εκπομπών, είναι συγγραφέας βιβλίων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έχει επιμεληθεί την έκδοση τιμητικών τόμων και λευκωμάτων και υπήρξε διευθυντής συντάξεως του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.