Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Διπλή εκδήλωση για τα 92 χρόνια ίδρυσης της Νέας Μηχανιώνας

Διπλή εκδήλωση, με κατάθεση στεφάνων το πρωί και πολιτιστική εκδήλωση το απόγευμα, για να τιμηθούν τα 92 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων Μηχανιωτών στη νέα τους πατρίδα, πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 17 Μαίου στη Νέα Μηχανιώνα από τον δήμο Θερμαϊκού.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «92 Χρόνια μνήμης», που θα γίνει στις 7 το απόγευμα της ΚΥριακής, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας.
Στόχος τη εκδήλωσης, για την οργάνωση της οποίας συνεργάζονται το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και η Δημοτική Κοινότητα της Ν. Μηχανιώνας, είναι να παραμείνει ζωντανή η μνήμη και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το μέλλον.
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση με μουσική, τραγούδια, χορό, ιστορικές αναφορές και προβολή ιστορικών ντοκουμέντων. Ένα πολυθέαμα που καταγράφει την πορεία του Μικρασιατικού ελληνισμού από την εγκατάσταση τους στα παράλια της Μικράς Ασίας πριν από αιώνες, μέχρι το ξεριζωμό και την προσφυγιά του 1922 - 1923 και την εγκατάσταση στη νέα τους πατρίδα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η χορευτική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας, η χορωδία της Εκκλησίας «Παναγίας Φανερωμένης», ενώ ορχήστρα από μουσικούς τη περιοχής θα παίξει τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Νωρίτερα, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη ενώ η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας θα παρουσιάσει παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.