Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εβδομάδα Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετέχει φέτος στον εορτασμό με πολλές πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες , που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες μικρούς και μεγάλους στις έννοιες του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού και να παροτρύνει τους ενήλικες στη συνειδητή συμμετοχή, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής όλων.

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, συμμετέχοντας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, στη διάρκεια των οποίων θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.
- Η εβδομάδα περιβάλλοντος ανοίγει την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί έως τις 13.30 στην Πλατεία Δημαρχείου, με το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης». Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν πάνω στην ανακύκλωση των υλικών μέσα από το παιχνίδι. Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα 9-11 το πρωί στο 20ο Νηπιαγωγείο οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, θα προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στην αυλή τους.
- Στις 3 Ιουνίου, , στις 9 το πρωί, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, θα φυτέψουν εποχιακά φυτά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7 το βράδυ, στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς (Πλατεία Δημαρχείου), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην οποία μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν ζώα της ξηράς και της θάλασσας από ανακυκλώσιμα υλικά.Εξάλλου την ίδια μέρα και ώρα διοργανώνονται τρεις παράλληλες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού οι οποίες θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων. Η πρώτη ομάδα εθελοντών θα ξεκινήσει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ από το Αναψυκτήριο Αρετσούς (δίπλα από το πρώην καφενείο του Ψαρά) καθαρίζοντας το παραλιακό μέτωπο κάτω από το Πάρκο Αλεξιάδη. Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από το Παλατάκι τις ίδιες ώρες καθαρίζοντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι το Αναψυκτήριο. Η τρίτη ομάδα επίσης τις ίδιες ώρες θα ξεκινήσει από τη Ρέμβη καθαρίζοντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι το Αναψυκτήριο.
- Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, 4 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Φοίνικα, το 8ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία θα συμμετάσχουν σε δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη αφορά ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Το περιβάλλον και οι εποχές του χρόνου», ενώ στη δεύτερη δράση τα παιδιά θα κατασκευάσουν από πηλό πουλιά του δάσους.
- Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στις Καπναποθήκες Καλαμαριάς θα υλοποιηθεί διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «Ο πλανήτης εκπέμπει SOS» με τη συμμετοχή του 6ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων.

- Τέλος, η εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει στις 8.30 βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Δημαρχείου με την ξεκαρδιστική παράσταση «Το Οικολογικό Σχολείο του Καραγκιόζη» που θα παρουσιάσει ο καραγκιοζοπαίχτης Αγάπιος Αγαπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.