Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σοβαρή πρόκληση κατά της Ελλάδος από Αλβανό νεοναζί

Σοβαρή πρόκληση κατά της Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής οικογένειας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να θεωρηθεί η εκλογή στη θέση του Γ΄ αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής, ενός αμετανόητου φασίστα και ναζιστή, το κόμμα του οποίου δεν κρύβει τα βαθειά χιτλερικά αλυτρωτικά όνειρα σε βάρος της Ελλάδος.


«Η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους, δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».
Αυτή την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογή και τις χθεσινές δηλώσεις του νέου Γ΄ Αντιπροέδρου του αλβανικού Κοινοβουλίου, Σπετίμ Ιντρίζι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε τα ακόλουθα:
«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας αλλά και στην υπόθεση την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και τσάμη Αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.