Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Απύθμενο θράσος εκπροσώπων της τρόϊκας: "Ζήστε Έλληνες με 300 ευρώ το μήνα γιατί είστε στα ... Βαλκάνια"!

Τόμσεν: Κορόϊδα Έλληνες, ζήστε με 300 ευρώ το μήνα γιατί είστε... Βαλκάνια!
Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την ιταμή συμπεριφορά του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής των τροικανών στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δανός εμπειρογνώμονας είπε σε κάποια επίσκεψή του ότι και με 300 ευρώ μισθό, θα έπρεπε να ήμασταν ευχαριστημένοι γιατί είμαστε στα... Βαλκάνια.

Με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ο Βασίλης Κορκίδης αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια τους διαλόγους που είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) περιέγραψε όσα ειπώθηκαν κατά τις επισκέψεις της στη χώρα μας και στάθηκε στη συνάντηση τον Δεκέμβριο του 2011, όταν το φλέγον ζήτημα ήταν η μείωση μισθών.
«Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόικας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.
Και πρόσθεσε: «Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόικα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».
«Γνωρίζαμε ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Όταν όμως συνειδητοποιήσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2010 την τραγική κατάσταση, προσγειωθήκαμε στη πραγματικότητα. Έπρεπε αυτή την πραγματικότητα, τουλάχιστο ορισμένοι, να την γνωρίζουν», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Ανέφερε ακόμα ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, επισημαίνοντας ότι “αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα”.
“Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, ή ο τρόπος που μπήκαμε στα μνημόνια”, ανέφερε σε άλλο σημείο.
Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτηση του, ο κ. Κορκίδης κατέληξε λέγοντας:
“Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση. Εμείς οι μικρομεσαίοι Έλληνες πτωχεύσαμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Εγώ προσωπικά εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, ζητάω συγνώμη για τα επώδυνα μέτρα που κάποιες κυβερνήσεις δέχτηκαν, υπέγραψαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν και που εκ των πραγμάτων δεν απέδωσαν, αλλά αντίθετα έφεραν την ελληνική αγορά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται”.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.