Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Δ.Μπίρμπας: «Απόλυτο πραξικόπημα το ψήφισμα της ΚΕΔΕ»

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΚΕΔΕ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», χαρακτηρίζοντας την διαδικασία ψηφοφορίας στη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως «απόλυτο πραξικόπημα».

Περιέγραψε ότι «χωρίς καμία ενημέρωση και εντελώς τυχαία στο προεδρείο άκουσα για την ψηφοφορία, ρώτησα τη διαδικασία και με ενημέρωσαν ότι θα γίνει στις 11 η ψηφοφορία. Χωρίς προηγούμενως να υπάρχει καμία ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας, πλην του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε ένα απόλυτο πραξικόπημα. Ξεκίνησε μια συζήτηση στις 11.30 η ώρα. Δεν υπήρχε ούτε η πλειοψηφία των συνέδρων που ήταν συνολικά 500. Πήρε 185 ψήφους η πρόταση της πλειοψηφίας. Μια πρόταση που δεν ήταν ούτε καν γραπτή», είπε σχολιάζοντας ότι «η ίδια η διαδικασία του συνεδρίου ουσιαστικά εκμηδένισε τη λειτουργία των θεματικών συζητήσεων».
«Δεν μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία. Αποφασίσαμε μετά από συζήτηση της παράταξης και καταγγέλοντας την πραξικοπηματική λογική, που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα ζητήματα του θεσμού, να αποχωρήσουμε», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μπίρμπας ήταν αιχμηρός και κατά του ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τη διαδικασία. «Αυτές οι διαδικασίες είναι εκφυλιστικές», συμπλήρωσε.
Στη διάρκεια της συζήτησης στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, είχε δείξει μια διάθεση συναίνεσης στο ζήτημα των διαθέσιμων. «Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε από τις διαδικασίες είναι ότι με αυτό που έκαναν, και είναι απαράδεκτο, αρχικά περιμένανε μια κίνηση της κυβέρνησης και αυτό έγινε (σ.σ. εννοώντας την τροπολογία), ενώ στη συνέχεια λέγανε απίθανα πράγματα. Είναι πολιτική επιλογή που θέλει να συντηρήσει ένα ρήγμα με την κυβέρνηση που δεν οφελεί κανέναν. Εντάσσεται σε ένα σχέδιο αμφισβήτησης πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης», απάντησε ο κ. Μπίρμπας.

«Η ΟΤΑ δεν είναι ΔΕΚΟ, είναι πολιτειακός θεσμός με πολιτική ευθύνη. Και αυτή η ευθύνη δεν είναι α λα καρτ», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.