Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Οι ηλεκτρολόγοι και η καθυστερημένη αντίδραση του Δήμου

του ακτιβιστή
Κάτι παράξενο πρέπει να συμβαίνει στον Δήμο Θερμαϊκού. Κάποιοι μας κρύβουν αλήθειες για να μην πούμε ότι συγκεκριμένοι μας φλόμωσαν στο παραμύθι. Δεν μπορεί να λένε αλήθεια όλοι, γιατί η καταγγελία του Σωματείου είναι σε ευθεία αντίθεση με το δελτίο τύπου που έστειλε σήμερα, έξι μέρες μετά, η Διοίκηση Μαυρομάτη. 

Σκεφτήκαμε αρχικά να μην γράψουμε κάτι, αλλά να κάνουμε ρεπορτάζ αναζητώντας την αλήθεια σχετικά με το ποια ήταν η θέση των εργαζομένων ηλεκτρολόγων του Δήμου που ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου "δεν τους ζητήθηκε να εκτελέσουν τις εργασίες"   το δελτίο τύπου Μαυρομάτη μας βεβαιώνει πως έχει στα χέρια του υπογεγραμμένο από τους 3 ηλεκτρολόγους (ήδη από τις 6/5/15) έγγραφο με το οποίο "αδυνατούν να εκτελέσουν επιτυχώς τις εργασίες" που τους ζητούνται. 
Δεν θα το κάνουμε γιατί σίγουρα θα είναι σε δυσχερή θέση οι τρεις εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Είναι μάλλον αυταπόδεικτο πως από κάπου πρέπει να πιέστηκαν περισσότερο και γι'αυτό οι εκ διαμέτρου αντίθετες αναφορές από Σωματείο και Εργοδότη. 

Που είναι η αλήθεια; 

Την πληροφορία πως κάτι συμβαίνει στους παροικούντες στο Δημαρχείο και την Τεχνική υπηρεσία, την είχαμε από τις 12 Μαΐου, αλλά όταν θελήσαμε να διευκρινήσουμε τι συμβαίνει η απάντηση του Προέδρου του Σωματείου ήταν πως υπάρχει όντως "θέμα" αλλά θα διευθετηθεί "υπηρεσιακά". Και ενώ περιμέναμε να μας πληροφορήσει σχετικά, αργά το βράδυ ανακαλύψαμε την καταγγελία του Σωματείου για μια ακόμα απευθείας ανάθεση της Διοίκησης.

Έκτοτε, παρά την σοβαρότητα της καταγγελίας η διοίκηση Μαυρομάτη για εξι μέρες σιώπησε.

Το σημερινό δελτίο τύπου επιχειρεί να βγάλει λάδι την Διοίκηση και να πλήξει την αξιοπιστία του Σωματείου εργαζομένων, "μοστράροντας" την από 6 Μαΐου (;) αδυναμία εκτέλεσης των συγκεκριμένων ηλεκτρολογικών εργασιών από του ηλεκτρολόγους του Δήμου.

Αναμένοντας κάποιον να μας "φωτίσει" σχετικά ανεβάζουμε σε αντιπαραβολή τα δύο έγγραφα (καταγγελία Σωματείου και δελτίο τύπου της Διοίκησης Μαυρομάτη):



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                          
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY 
τηλ.: 2392330090                                  
fax: 2392021119
email: sedth@yahoo.gr                                  
Αρ. Πρωτ.: 29/2015
www.sedth.gr               

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει τη νέα ενέργεια της δημοτικής αρχής να προβεί σε απευθείας ανάθεση των εργασιών επισκευής – συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Δήμου Θερμαϊκού προϋπολογισμού δαπάνης 24.600,00 € σε ιδιώτη, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και παρά την προηγηθείσα σημερινή προφορική παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Ανάγκη ανάθεσης τέτοιου είδους εργασιών δεν υπάρχει, αφού στο Δήμο υπηρετούν τρεις πεπειραμένοι ηλεκτρολόγοι, στους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα ανατίθενται παρατύπως εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους όπως κλάδεμα δέντρων και οδήγηση τράκτορα. Επιπλέον ενός συναδέλφου η αίτηση μετάταξης στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου απορρίφθηκε αναιτιολόγητα ενώ πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα από κανέναν από τους ανωτέρω συναδέλφους δεν ζητήθηκε να εκτελεστούν οι εργασίες που ανατέθηκαν στον ιδιώτη.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Το Δ.Σ.

ΠΕΡΑΙΑ 12.05.2015
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανυπόστατες καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων κατά της Διοίκησης του Δήμου.

Με μεγάλη έκπληξη η διοίκηση του δήμου ενημερώθηκε μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο για την «καταγγελία» του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού για ανάθεση των εργασιών επισκευής – συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία, αφού στο Δήμο υπηρετούν τρεις πεπειραμένοι ηλεκτρολόγοι».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας η διοίκηση του δήμου ενημερώνει τα ακόλουθα:
1.Στις 5 Μαΐου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου υπέβαλλε γραπτό ερώτημα στους αρμόδιους υπαλλήλους αν είναι σε θέση να εκτελέσουν σειρά εξειδικευμένων ηλεκτρολογικών εργασιών, που επί πολλούς μήνες παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα, χωρίς να επιλύονται (π.χ.Λιμάνι Μηχανιώνας).
2.Την επομένη 6 Μαΐου σε απάντησή τους οι ηλεκτρολόγοι του δήμου απαντούν τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι αδυνατούμε να εκτελέσουμε επιτυχώς τις εργασίες που περιγράφονται στον κατάλογο ειδικών εργασιών συντήρησης- επισκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Δήμου, τον οποίο μας έχετε επισυνάψει στο σχετικό ερώτημά σας, διότι ο Δήμος δεν διαθέτει τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό (μετρητικά όργανα και ειδικά οχήματα εκτέλεσης εργασιών).
Κατόπιν αυτού η διοίκηση προχώρησε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, επ’ ωφελεία των δημοτών.
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει στο έπακρο το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Δήμου, περιορίζοντας τη συμβολή των ιδιωτών σε εργασίες του δήμου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτή είναι και θα εξακολουθήσει να είναι  και στο μέλλον η πολιτική μας. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να μας ζητούν να αφήσουμε το δήμο στο έλεος της τύχης ,πάει πολύ. Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Παράλληλα συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάτασης του μηχανισμού του δήμου, που τον παραλάβαμε σε πολύ κακή οργανωτική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου».


Περαία, 18 Μαΐου 2015



1 σχόλιο:

  1. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
    Από τα πρακτικά υπ’ αριθ. 4/2015
    Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού.

    18η Φεβρουαρίου 2015

    2) η δημιουργία νέου Κ.Α. 02.20.7325.1004 με τίτλο «Εργασίες επισκευής -
    συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θερμαϊκού» ποσού
    24.600,00 € (χρηματοδότηση Ίδιοι πόροι).
    Η εν λόγω εργασία κρίνεται ως απαραίτητη γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα
    μηχανήματα και το προσωπικό είναι ελλιπές αφού υπάρχουν μόνο δύο ηλεκτρολόγοι
    για ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Θερμαϊκού .

    Ολα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες ... Ντροπη στην Διοίκηση του Δήμου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.