Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Καθεστώς ασφυξίας από τους δανειστές, λέει το 71% των πολιτών

Με 18 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν». Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 38,3% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,4%, Το Ποτάμι με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1%, ΑΝΕΛ με 4,5%, Χρυσή Αυγή με 4,4% και ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να εμπιστεύεται τόσο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και -σε μεγαλύτερο βαθμό, μάλιστα- τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ειδικότερα, το 68,9% των πολιτών λέει «ναι» στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη, ενώ το 57,4% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράματα σήμερα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε επικρατήσει η ΝΔ.
Ακόμη, το 70,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλουν καθεστώς ασφυξίας στην Ελλάδα, ενώ το 69,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.