Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εκλέγεται σήμερα νέος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 26 Μαίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να αποφασίσει την κάλυψη των δύο κενών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Η πλήρωση της δεύτερης χηρεύουσας Μητρόπολης, ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, δεδομένου ότι εκεί υπάγονται οι περισσότερες ενορίες του Δήμου.

Αν και η ιεραρχία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, επισπεύστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία, για να μην σέρνεται η ονοματολογία των υποψηφίων. 
Για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, υπήρξε τις τελευταίες ημέρες έντονο παρασκήνιο και μεγάλες ζυμώσεις μεταξύ των ιεραρχών.  Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που είχαν αρχίσει αμέσως μετά το θάνατο του αείμνηστου Μητροπολίτη Προκόπιου
Για την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ακούγονται έντονα το όνομα του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τη Μητρόπολη Θηβών.
Επίσης για την ίδια Μητρόπολη ακούγεται και η υποψηφιότητα και του πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητρόπολης Φλωρίνης Αρχιμ.Ιουστίνου Μπαρδάκα, ο οποίος στηρίζεται από αρχιερείς της Β. Ελλάδος αφού θεωρείται κατάλληλος για την Καλαμαριά. 

Τέλος, ενδιαφέρον υπήρξε για την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Στέφανου Τόλιου, Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, υπέρ της οποίας φέρεται να κινήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, που υπήρξε τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.