Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Λάθος στρατηγική διαπραγμάτευσης αλλά μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Φθορά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ αρνητική γνώμη για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών.

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει πάντως μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.
Η πλειονότητα των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες.
Δεν υπάρχει πλειοψηφικό ρεύμα, αναφορικά με το ποια είναι η σωστή επιλογή σε περίπτωση που η συμφωνία δεν συμφωνεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σε πτώση η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα, μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού να συνεχίζει τη πτωτική της πορεία μετεκλογικά και πέφτει στο 50%, από 70% που ήταν τον Μάρτιο.
Στην πρόθεση ψήφου πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μακράν πρώτο κόμμα, με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη Ν.Δ. Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 15,5%.
Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν Χ.Α. και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.