Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τιμήθηκε η επέτειος ίδρυσης της Νέας Μηχανιώνας

Τη γενέθλια μέρα της, την επέτειο των 92 χρόνων από την ίδρυσή της, γιόρτασε η Νέα Μηχανιώνα, στη διάρκεια σεμνής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον αύλιο χώρο της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης.

Μετά την επιμνημόσυνη δέση, που τελέστηκε  από τον αρχιερατικό επίτροπο του ιερού Ναού της Κοίμησης Θεοτόκου, απηύθυνε καλωσόρισμα η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μηχανιώνας, ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στην προτομή του ιδρυτή της Ν.Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας που ερμήνευσε Μικρασιάτικα τραγούδια, καθώς και ένα τραγούδι, άγνωστου στιχουργού και συνθέτη με τίτλο «Μηχανιώνα».
Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης Νίκος Τσουρούς- Μπουγιούκας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.  
Μοναδική παραφωνία στην εκδήλωση, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Μηχανιώνας, Μελπομένη Βαρσάμογλου, η οποία στις προσφωνήσεις, ενώ ανέφερε την παρουσία κάποιων πολιτευτών της Ν.Δ., «ξέχασε» την παρουσία του μοναδικού εκπροσώπου της αντιπολίτευσης, του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Η προτομή του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη 

Πολιτιστική εκδήλωση το απόγευμα
Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «92 Χρόνια μνήμης» και αφορμή την επέτειο των 92 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων Μηχανιωτών στη νέα τους πατρίδα, πραγματοποιεί ο δήμος Θερμαϊκού σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας.
Στόχος τη εκδήλωσης, για την οργάνωση της οποίας συνεργάζονται το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και η Δημοτική Κοινότητα της Ν. Μηχανιώνας, είναι να παραμείνει ζωντανή η μνήμη και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το μέλλον.
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση με μουσική, τραγούδια, χορό, ιστορικές αναφορές και προβολή ιστορικών ντοκουμέντων. Ένα πολυθέαμα που καταγράφει την πορεία του Μικρασιατικού ελληνισμού από την εγκατάσταση τους στα παράλια της Μικράς Ασίας πριν από αιώνες, μέχρι το ξεριζωμό και την προσφυγιά του 1922 - 1923 και την εγκατάσταση στη νέα τους πατρίδα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η χορευτική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας, η χορωδία της Εκκλησίας «Παναγίας Φανερωμένης», ενώ ορχήστρα από μουσικούς τη περιοχής θα παίξει τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.