Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Άρχισε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέσω της οποίας περισσότεροι από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις δηλώσεις στην εφορία. Πρακτικά, και μέχρι να ληφθεί απόφαση για παράταση, οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να στείλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ενεργοποιήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθίσταται σαφές ότι φέτος είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση τόσο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) όσο και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Προσυμπληρωμένα εμφανίζονται τα εισοδήματα από μισθούς και τις συντάξεις ενώ με τη βοήθεια ειδικού πίνακα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να βρουν και τα εισοδήματα με βάση τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επίσης, όπως και πέρυσι, εμφανίζονται τα εισοδήματα από τόκους ενώ σε λίγες ημέρες, θα ενεργοποιηθεί αντίστοιχος πίνακας και για τα δάνεια τα οποία συνιστούν τεκμήριο.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου ενώ η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου. Αν μέχρι τότε ο φορολογούμενος καταβάλλει ολόκληρο το ποσό του φόρου, τότε θα τύχει έκπτωσης 2%. Σε διαφορετική περίπτωση, η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και η 3η έως τέλος Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.