Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πόσο θα κοστίζει το «ψιλό» και πόσο το «χοντρό»;

Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην σχολιάσουμε μία απόφαση που πρόκειται να λάβει τις επόμενες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση των …δημοτικών αποχωρητηρίων. Όπερ σημαίνει ότι εφεξής, όποιος θέλει να πάει στις μέχρι σήμερα δημοτικές τουαλέτες για την ανάγκη του, θα πρέπει να πληρώνει σε ευρώ. Πόσο θα αποτιμηθεί το «ψιλό» και πόσο το «χοντρό»; Αυτό, ο ιδιώτης θα το καθορίσει.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι δημοτικές τουαλέτες που θα παραχωρηθούν για εκμετάλλευση, βρίσκονται εντός του χώρου του πάρκου της ΧΑΝΘ, στην πλατεία Δικαστηρίων (Λουτρά Παράδεισος), στον Πύργο Τριγωνίου, στο Λευκό Πύργο, στην οδό Τσιμισκή με Αριστοτέλους και στην οδό Καρύπη.
Γεννιέται ένα ερώτημα: Οι πολίτες, πέρα από την άγρια φορολόγηση την οποία υφίστανται, πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη και μάλιστα υποχρεωτικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Κι’ αυτό, υποτίθεται, για να μπορούν να απολαμβάνουν κάποιες υπηρεσίες και να καλύπτουν ορισμένες βασικές ανάγκες. Όπως η καθαριότητα, οι χωρίς λακκούβες δρόμοι, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ο ευπρεπισμός, η πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα κ.α.. Και φυσικά, γιατί όχι, και η λειτουργία δημοτικών αποχωρητηρίων, για να ικανοποιούν την φυσική ανάγκη τους όσοι βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, μακριά από τα σπίτια τους. Προκειμένου να μην πέφτουν στο επίπεδο των ζώων, κάνοντας δημόσια την ανάγκη τους, όπως γίνεται με τα αδέσποτα σκυλιά.

Το να έρχονται τώρα οι διάφοροι δήμοι και να αποτιμούν σε ευρώ την χρήση της τουαλέτας, είναι ότι πιο άσχημο μπορεί να συμβεί στη σημερινή Ελλάδα της κατάρρευσης όλων των αξιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.