Σάββατο 30 Μαΐου 2015

H σύνδεση της Ιχθυόσκαλας Ν.Μηχανιώνας με την Μουδανιών

Tο θέμα της αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού δικτύου που συνδέει την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας με την Μουδανιών, καθώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες, τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου καθώς και υπηρεσιακοί φορείς της ΠΚΜ για ζητήματα αγροτικής πολιτικής.
Ειδικότερα για το νομό Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το σημαντικό πρόβλημα της οργάνωσης και νομιμοποίησης των μονάδων οστρακαλλιεργειών και ο καθορισμός  της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) Θερμαϊκού.
Από την πλευρά της ΠΚΜ υποβλήθηκε στον Υφυπουργό ολοκληρωμένη πρόταση  διευθέτησης του προβλήματος, ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτης Σγουρίδης εξέφρασε την επιθυμία επίλυσης του συγκριμένου ζητήματος. Από την πλευρά της η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου επεσήμανε ότι η κατάσταση χρήζει άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου, ώστε να μπει μια τάξη στην αναρχία που επικρατεί επί σειρά ετών.
Τέλος, συζητήθηκαν κρίσιμα  ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως η χωροθετήση των βοσκοτόπων και η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.