Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

A.Τσίπρας: Πορευόμαστε σε ναρκοθετημένο έδαφος

Το μνημόνιο δεν ήταν απλώς ένα κακό πρόγραμμα αλλά η συνειδητή επιλογή να φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, της αυτοαπασχολούμενης μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist και αναφερόμενος στην προηγούμενη «πολιτική ελίτ», είπε ότι απέτυχε παταγωδώς να βγάλει τη χώρα από την κρίση, καθώς επέλεξε να συνταχθεί με τις πιο ακραίες δυνάμεις για να υλοποιήσει μια σκληρότατη πολιτική λιτότητας ενάντια στην ελληνική κοινωνία.
O Πρωθυπουργός τόνισε ότι «ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση η οποία όμως ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής» υποστήριξε. ​
«Η πολιτική και οικονομική αυτή καταιγίδα ένα πράγμα άφησε ακλόνητο στη θέση του: Το πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που στήριζε την πολιτική και οικονομική ελίτ αυτής της χώρας» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «καμία υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής που στήθηκε μεταξύ πολιτικής ελίτ, μιντιαρχών και Τραπεζών».
«Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε, όμως, μέσα σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Πορευόμαστε, θα έλεγα, στο ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου» είπε ο κ. Τσίπρας. ​
Διαβεβαίωσε δε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ αναφορικά με τη συμφωνία υποστήριξε ότι «πρέπει να κλείσει και πρέπει να είναι έντιμη και αμοιβαία επωφελής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.