Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: Ξεπουλάνε τις ηλεκτρολογικές εργασίες σε ιδιώτη, ενώ οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου υποχρεούνται να... κλαδεύουν!

Βαδίζοντας στον ολισθηρό δρόμο ιδιωτικοποίησης των πάντων και το ξεπούλημα των υπηρεσιών και της περιουσίας του Δήμου στους εργολάβους, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού προχώρησε σε μία ακόμη αυθαιρεσία: Στην απευθείας ανάθεση των ηλεκτρολογικών εργασιών σε ιδιώτη, την ίδια στιγμή που στους τρεις πεπειραμένους ηλεκτρολόγους δημοτικούς υπαλλήλους, ανατίθενται εργασίες ξένες προς την ειδικότητά τους, όπως το να … κλαδεύουν δέντρα !!

Το γεγονός καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού και σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι του δήμου, επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει τη νέα ενέργεια της δημοτικής αρχής να προβεί σε απευθείας ανάθεση των εργασιών επισκευής – συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Δήμου Θερμαϊκού προϋπολογισμού δαπάνης 24.600,00 € σε ιδιώτη, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και παρά την προηγηθείσα σημερινή προφορική παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου. 
Ανάγκη ανάθεσης τέτοιου είδους εργασιών δεν υπάρχει, αφού στο Δήμο υπηρετούν τρεις πεπειραμένοι ηλεκτρολόγοι, στους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα ανατίθενται παρατύπως εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους όπως κλάδεμα δέντρων και οδήγηση τράκτορα. Επιπλέον ενός συναδέλφου η αίτηση μετάταξης στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου απορρίφθηκε αναιτιολόγητα ενώ πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα από κανέναν από τους ανωτέρω συναδέλφους δεν ζητήθηκε να εκτελεστούν οι εργασίες που ανατέθηκαν στον ιδιώτη.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Το Δ.Σ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.