Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: Eπανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Θερμαϊκού, πρόκειται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στην τακτική του συνεδρίαση, την προσεχή Τετάρτη. Η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η αποκατάσταση των δημοτικών αστυνομικών, αποτελεί πράξη δικαιοσύνης για τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχασαν τις δουλειές τους, αλλά και μέτρο διευκόλυνσης της λειτουργίας των Δήμων.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του δημάρχου Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη, «η Δημοτική Αστυνομία υπήρξε ένας επιτυχημένος θεσμός, με σημαντικές αρμοδιότητες και σημαντική συνεισφορά στη λειτουργία των Δήμων. Επιπλέον απέφερε έσοδα στους Δήμους και εξασφάλιζε την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με μια σειρά σημαντικών θεμάτων, γιαυτό και  καλείται το Δ.Σ. να αποφασίσει για την επανασύσταση της».
Διευκρινίσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας έδωσε πριν λίγες μέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, που αποσκοπεί όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης». Η ρύθμιση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. «Με τη νομοθετική ρύθμιση κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του.
Οι απολυμένοι ή όσοι επρόκειτο να απολυθούν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί αλλού, επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση. Οσοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά, παραμένουν στις νέες θέσεις τους. Οσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία. Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του δημοτικού αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.