Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στροφή 180 μοιρών της διοίκησης Μαυρομάτη στο θέμα του Ποταμού

Αγώνα δρόμου θα χρειαστεί η διοίκηση Μαυρομάτη για ενοικίαση των αναψυκτηρίων
Σε ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο πάντα καλά πληροφορημένος Ακτιβιστής, δημοσιεύει την πληροφορία ότι για δεύτερη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ακυρώνει την «προικοδότηση» του Δήμου προς την ΤΕΘ, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη «Συμπολιτεία». Παρά τις προσπάθειές μας, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσουμε την είδηση.

Κάποια πηγή, που βρίσκεται κοντά στη δημοτική αρχή, μας διαβεβαίωνε νωρίς το βράδυ ότι μέχρι τις απογευματινές ώρες σήμερα δεν είχε φτάσει στο Δημαρχείο σχετική απόφαση.
Ανεξάρτητα όμως του εάν εκδόθηκε ή όχι ακόμη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, φαίνεται να έχει κατανοήσει πλήρως ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που είχε ληφθεί στις 30 Απριλίου με τη σύμπραξη των παρατάξεων Μαυρομάτη και Τσαμασλή, θα απορριφθεί και αυτή τη φορά, όπως εξάλλου είχε γίνει και για την ανάλογη απόφαση που είχε παρθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2015.
Μπροστά στην πλήρη βεβαιότητα ότι για δεύτερη φορά θα υπάρξει πανηγυρική απόρριψη για την εκχώρηση των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού στην ΤΕΘ, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται τώρα στην απευθείας δημοπράτηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού από το Δήμο, και όχι μέσω της ΤΕΘ, όπως επί πέντε μήνες τώρα επεδίωκε πεισματικά. Με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να υπάρξει και ενδεχόμενη απώλεια εσόδων από αυτή την καθυστερημένη δημοπράτηση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διοίκηση Μαυρομάτη θα φέρει στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ψήφιση απόφαση για την έγκριση της δημοπράτησης των πέντε αναψυκτηρίων του Ποταμού από το Δήμο, κάτι που επιτακτικά ζητούσε από την αρχή του έτους η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
Στο πλαίσιο της ριζικής στροφής της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, εντάσσεται και η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, που συνήλθε με μοναδικό θέμα την γνωμοδότηση για την δημοπράτηση των αναψυκτηρίων από το Δήμο. Γνωμοδότηση που πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη του σώματος.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανάρτηση του Ακτιβιστή για το θέμα αυτό που είναι αρκετά διαφωτιστική. Όπως έγραψε:
«Για δεύτερη φορά επιχείρησαν, και μάλιστα με ιταμό τρόπο, να παραχωρήσουν τα φιλέτα του Ποταμού της Επανομής στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού, ο δήμαρχος και ο Πρόεδρός της, αγνοώντας τις αντιδράσεις που ασκήθηκαν ακόμα και στο εσωτερικό της παράταξής τους.


Για δεύτερη φορά, χρησιμοποιώντας και λεκτικές αισχρόλογες επιθέσεις ενάντια στα μέλη της Συμπολιτείας, απέσπασαν την συναίνεση των ψήφων των "αδελφών" (όπως αποδεικνύεται) παρατάξεων Μαυρομάτη - Τσαμασλή για την απόφαση παραχώρησης.

Για δεύτερη φορά όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Ακτιβιστή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΘ.
Ήδη βρίσκεται στα χέρια τους η απόφαση της Περιφέρειας με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή της Συμπολιτείας.
Δεν μένει πλέον παρά να αποδεχθούν την αποτυχία των παράλογων και παράτυπων σχεδίων τους, να παραδεχτούν ότι η απώλεια των εσόδων από τα αναψυκτήρια του ποταμού οφείλονται στον λανθασμένο χειρισμό και στην ανεπάρκειά τους και να ανακοινώσουν άμεσα την απόφαση (υποχρεούνται) και μάλλον αυτό θα γίνει μέχρι αύριο και ίσως στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.