Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Θα κοπούν τον ... Ιούλιο τα ξερόχορτα στον Περιφερειακό

Η αποψίλωση των δρόμων παραμένει μέχρι στιγμής στα χαρτιά
Δεν είναι το οδικό δίκτυο μόνο στο Δήμο Θερμαϊκού γεμάτο από ξερόχορτα, με συνέπεια να υφίσταται κίνδυνος πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται ακόμη και σε πολυσύχναστες λεωφόρους, όπως η Περιφερειακή οδός και η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στη Voria.gr, μία σπίθα αρκεί για να γίνει το κακό στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, όπου στα πολλά προβλήματα του δρόμου έρχεται να προστεθεί και αυτό της έντονης βλάστησης στα πρανή, και κυρίως των ξερών χόρτων που υπάρχουν σχεδόν σε όλο το μήκος της, ακόμη και στις διαχωριστικές λωρίδες.

Τα πρανή θα έπρεπε, όπως κάθε χρόνο, να έχουν καθαριστεί μέσα στην άνοιξη, καθώς τη θερινή περίοδο ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος και μπορεί να προκληθεί από την παραμικρή αιτία, ενώ στις ώρες αιχμής μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Ωστόσο η γραφειοκρατία έχει καθυστερήσει τους σχετικούς διαγωνισμούς για την ανάθεση των καθαρισμών σε ιδιωτική εταιρεία και είναι ορατό το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη «ωρολογιακή βόμβα» να μην αφοπλιστεί πριν το φθινόπωρο.
Όπως εξηγεί στη Voria.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου οι εν λόγω διαγωνισμοί, οκτώ τον αριθμό, θα τεθούν προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη και, όπως εκτιμάει η ίδια η οριστική έγκρισή τους από τα αρμόδια όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο κα) θα γίνει το νωρίτερο ένα μήνα μετά.

«Τους τελευταίους μήνες καταβάλλουμε μια επίπονη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο η γραφειοκρατία μας δένει τα χέρια. Ας ελπίσουμε ότι θα περάσουν οι διαγωνισμοί από την Οικονομική Επιτροπή και ας προσευχηθούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ατύχημα», λέει χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη εικόνα με τον περιφερειακό παρουσιάζει και η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, η οποία είναι γεμάτη από αγριόχορτα και κάθε λογής σκουπίδια. Ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της εξόδου των Θεσσαλονικέων, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και την Τροχαία Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει αύριο, Δευτέρα, καθαρισμό μέρους του δρόμου, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το Cosmos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.