Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καταπλέει στο Θερμαϊκό και αρχίζει δρομολόγια ο «Κωσταντής»

Καταπλέει το πρωί του Σαββάτου ο «Κωσταντής» και αρχίζει αμέσως τα δρομολόγια στο Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Ήδη το καράβι έχει αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα και αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, αύριο νωρίς το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές προς τις ανατολικές ακτές του νομού.

Το καραβάκι, όπως και πέρσι, θα πραγματοποιεί καθημερινά πέντε δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό τα λιμάνια της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας.
Στις 27 Ιουνίου θα καταπλεύσουν στην Θεσσαλονίκη και άλλα δύο καράβια το «Θερμαϊκός Ι» και το «Άγιος Γεώργιος», προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και οι επισκέπτες της πόλης.
«Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν σταδιακά. Το Σάββατο έρχεται και ξεκινά ο «Κωνσταντής» και από τις 25 Ιουνίου θα έχει έρθει το δεύτερο καράβι και μετά από λίγες μέρες και το τρίτο. Όταν θα είναι και τα τρία καράβια, τα δρομολόγια θα είναι ανά μία ώρα» τόνισε στη Voria.gr ο πλοιοκτήτης Εμμανουήλ Κάιλας, σύμφωνα με τον οποίο φέτος προστέθηκαν άλλες δύο στάσεις της Καλαμαριάς και της Αγίας Τριάδας.  
Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά, κατά την οποία είχαν μετακινηθεί περισσότεροι από 40.000 επιβάτες, εκτελούσαν δρομολόγια στο Θερμαϊκό Κόλπο, τα δύο από τα τρία καράβια. Φέτος προστέθηκε και τρίτο καράβι το «Θερμαϊκός Ι».
Οι περισσότεροι επιβάτες που μετέφεραν πέρσι τα καραβάκια, ήταν ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Πέρσι ήταν περίπου 40.000 άτομα που εξυπηρετήθηκαν, ενώ φέτος ελπίζουμε πως ο κόσμος θα είναι περισσότερος. Περιμένουμε μια αύξηση των επιβατών της τάξης του 15%», τόνισε ο πλοιοκτήτης.

Σύμφωνα με την εταιρία «Thessaloniki Waterways», από τις 03 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου τα τρία πλοία θα εκτελούν ανά ώρα δρομολόγια από τις 09.00 έως 21.00 όλες τις ήμερες του μήνα. Θα ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με στάσεις στον Λευκό Πύργο, την Καλαμαριά, την Περαία, τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα. Το εισιτήριο θα ανέρχεται στα 2,5 ευρώ για την κάθε διαδρομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.