Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

O Λευκός Πύργος, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, θα «ντυθεί» στα πορτοκαλί την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τη σχετική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις που αποφασίστηκαν σχετικά, θα γίνουν σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Πέρα από τον Λευκό Πύργο, που θα φωταγωγηθεί με το πορτοκαλί χρώμα, την ίδια ημέρα στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί εικαστικό δρώμενο με στόχο την ενημέρωση γύρω από την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από το επιστημονικό προσωπικό της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Θεσσαλονίκης και προβολή ταινίας σχετικού περιεχομένου, στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, προσθέτοντας: «Η δημιουργία και λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας, από το 2013 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει εξασφαλίσει την προστασία των γυναικών που έπεσαν θύματα της βίας καθώς και των παιδιών τους. Μετά και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, συνεχίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, σε μια εποχή που, δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.