Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο γιορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 με το παρακάτω πρόγραμμα εκδηλώσεων:

α) Γενικό Σημαιοστολισμό σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2016.
β) Φωταγώγηση σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης όλων των καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2016.
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας. Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως Ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Οι εκδηλώσεις

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, έδρα της Μητροπολιτικής Ενότητας, πλην του γενικού σημαιοστολισμού και της φωταγώγησης, θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
α) Ώρα 10.15 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
β) Ώρα 10.45 π.μ.: Τρίλεπτοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων του Ε.Α.Μ. και Ε.Δ.Ε.Σ. στο χώρο του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης (Νέα Παραλία).
γ) Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σ.Σ., Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου Φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού, ύστερα από ενημέρωση και συνεργασία με την υπηρεσία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.