Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αναστάτωση στην Αγία Τριάδα από νέα καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας

To αθώο "μπουρί" στην ταράτσα του κτηρίου για να καμουφλάρει το κεραιοσύστημα
Ανάστατοι, είναι οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, καθώς βλέπουν τις τελευταίες ημέρες να στήνεται ένα ακόμη σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα ιδιόκτητης οικοδομή, στην οποία στεγάζεται και το φαρμακείο του χωριού, πάνω στο δημόσιο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, σε πολύ μικρή απόσταση από το δημοτικό σχολείο.

«Δεν φτάνουν οι κεραίες της Cosmote που βρίσκονται στην ταράτσα του Κάβο Βέρντε, σε απόσταση αναπνοής από το δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας, έρχεται τώρα και το καινούριο κεραιοσύστημα κινητής τηλεφωνίας που ανήκει στις εταιρίες Vodafone και Wind  για να συμπληρωθεί το πάζλ, ώστε τα παιδιά μας να βομβαρδίζονται με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από όλες πλέον τις πλευρές», λένε αγανακτισμένοι οι Αγιοτριαδιώτες, κυρίως οι γονείς των μικρών παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για μία ακόμη φορά καταφεύγουν στη λύση της καμουφλαρισμένης κεραίας για να παραπλανήσουν τους κατοίκους και να αποκρύψουν την επικινδυνότητα που αυτή κρύβει, εμφανίζοντας το συγκεκριμένο κεραιοσύστημα ως … «μπουρί» καπνοδόχου!!

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι αυτό είναι «μία άσχημη εξέλιξη για το Δήμο μας» και υποσχόμενος ότι ο Δήμος θα εξετάσει τη δυνατότητα κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά των δύο εταιριών.

Ο εκλεγόμενος στην Αγία Τριάδα δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Καλλονάς, καυτηρίασε με ιδιαίτερη δριμύτητα την ενέργεια αυτή των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, λέγοντας ότι καθώς το νέο αυτό κεραιοσύστημα βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 200 μέτρων από το δημοτικό σχολείο και την εκκλησία, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων. Κατήγγειλε μάλιστα ότι στην ίδια ταράτσα έχει τοποθετηθεί και μία μικρότερη κεραία με την οποία οι εταιρίες μπορούν να αυξομειώνουν την ένταση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας. Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί δικαστικά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για τη συγκεκριμένη κεραία.


Την άμεση δραστηριοποίηση της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, ζήτησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, που για να δείξει το μέγεθος της αναλγησίας των εταιριών, έφερε ως παράδειγμα το σύστημα κεραιών που στήθηκε σε ταράτσα, ακριβώς απέναντι από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας, «βομβαρδίζοντας» με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία όχι μόνο τους μαθητές και τους καθηγητές τους, αλλά και τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής.

Οι φωτογραφίες είναι του Ακτιβιστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.