Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: Ζητούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με τεράστιες προσαυξήσεις, ακόμη και από πεθαμένους!

Σε… φορομπηχτικό μηχανισμό, μετέβαλε η διοίκηση Μαυρομάτη τον Δήμο Θερμαϊκού, αξιώνοντας υπερβολικές προσαυξήσεις από δημότες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης καθυστέρησαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο. Ενώ οι υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, έφτασαν στο σημείο να ζητούν την εξόφληση καθυστερούμενων ακόμη και από … πεθαμένους.

Σύμφωνα με κάποιες «Ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών», που σωρηδόν στέλνει στους κατοίκους η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, οι προσαυξήσεις που αξιώνει για τις καθυστερούμενες οφειλές, ανέρχονται στο 200% περίπου. Και σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, μία οφειλή πολίτη που το έτος 2010 ανέρχονταν στα 762,61 ευρώ, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου προσθέτει τώρα την εξοντωτική προσαύξηση των 1.488,51 ευρώ, διπλάσια τουλάχιστον του αρχικού ποσού, με συνέπεια το συγκεκριμένο χρέος να εκτοξεύεται στο τεράστιο ποσό των 2.251,12 ευρώ, το οποίο φυσικά είναι αδύνατο να πληρωθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.
Και σα να μην έφτανε αυτό το χαράτσι της διοίκησης Μαυρομάτη, η οικονομική υπηρεσία καλεί για την άμεση εξόφληση αυτών των εξωπραγματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, προειδοποιώντας τους υπόχρεους με … περαιτέρω ενέργειες.

Το εξωφρενικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι, όπως αποκάλυψε το πολύ καλό μπλοκ της Επανομής «Εθερόπλοος» που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, η δημοτική αρχή καλεί τους συγγενείς να εξοφλήσουν μία οφειλή ενταφιασμού ενός μακαρίτη, που πέθανε προ εικοσιπενταετίας και το υπόλοιπο χρέους για τον ενταφιασμό του, συν κάποιες παραβάσεις ΚΟΚ, από 331,62 ευρώ που ήταν, με τις προσαυξήσεις ύψους 840, 85 ευρώ που μπήκαν από το Δήμο, έφτασε στο ποσό των 1.172,47 ευρώ !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.