Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σπείρα «χτυπούσε» σπίτια και αυτοκίνητα σε Επανομή και Ν. Eπιβάτες

Σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια και αυτοκίνητα στην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ των άλλων και σε Επανομή και Νέους Επιβάτες, εξάρθρωσε μετά από έρευνες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που έλαβαν χώρα στα τέλη Οκτωβρίου 2016, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ημεδαποί ηλικίας 35, 43, 27, 31 και 39 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της Πλαστογραφίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, σε διάστημα μιας εβδομάδας, διέρρηξαν τέσσερις κατοικίες στις περιοχές Επανομής, Ν. Επιβατών, Πλαγιαρίου και Ασβεστοχωρίου, απ΄όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ αφαίρεσαν δύο ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων και η απομάκρυνση απ’ αυτούς με τη χρήση οχήματος, που είχε αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές Αρχές.
Τις πρωινές ώρες χθες, 15 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι δύο άντρες.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.