Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών στα σχολεία Κεντρ. Μακεδονίας

Στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι να βελτιωθούν και να ενισχυθούν οι ψηφιακές υποδομές των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ενισχυθεί η χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στην προσχολική, πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, επιδιώκεται η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.
H εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συμβάλλει στην αντιμετώπιση και τη μείωση του μείζονος προβλήματος της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, που αποτελεί και βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χρήση των ΤΠΕ βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και επικοινωνίας.

 «Το σύγχρονο σχολείο είναι πάγια επιδίωξή μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να δημιουργήσουμε σύγχρονα σχολεία, τόσο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.